La Vâlcea, Marșul pentru Viață a strâns sute de râmniceni (FOTO)

25 Mar 2019
Marşul pentru Viaţă a avut loc anul acesta în data de 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova. La Vâlcea, marșul s-a bucurat și de implicarea activelor mămici ale Asociației Mămici din Vâlcea și a avut o participare numeroasă.
La inițiativa Arhiepiscopiei Râmnicului, Inspectoratului Școlar Judetean Valcea, Asociația Profesorilor, Liga Femeilor Crestine Ortodoxe Vilcea, Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, Asociatia Mamici Din Valcea, MARȘUL PENTRU VIAȚĂ - UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ s-a desfășurat, la Vâlcea, sub aspiciile iubirii și prețuirii semenilor.
Acțiunea a avut ca obiectiv celebrarea vieţii, convingerea oamenilor de importanţa existenţei lor, precum și promovarea valorile creştine în rîndurile populaţiei şi cu precădere în rîndul tinerilor.
”Marșul pentru viață”, aflat la cea de-a treia ediție la Vâlcea, a strâns câteva sute de râmniceni, care au plecat din fața Primăriei Râmnicu Vâlcea către Arhiepiscopia Râmnicului.
„Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a organizat și în acest an evenimentul «Marșul pentru viață», cu tema «Unic din prima secundă», pentru a promova darul vieții la justa sa valoare, mai ales că fiecare copil are ADN propriu și un suflet unic, creat de Dumnezeu. Ca în fiecare an, evenimentul a fost unul pașnic, pentru că promovează iubirea vieții și a oamenilor. Însă a fost și un prilej de a trage un semnal de alarmă cu privire la dreptul la viață al copilului nenăscut și felul în care putem să venim în sprijinul mamelor care îl poartă în pântece”, a precizat pr. Alexandru Cristian Bănuță, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...