INCONȘTIENȚĂ, NEPĂSARE sau REA VOINȚĂ? De două zile, arde pădurea la Malaia

UPDATE: La incendiul DEVASTATOR de la Malaia se intervine cu elicopterul

Pana in acest moment elicopterul de la IGAV venit in acesta dimineata in sprijinul pompierilor valceni a efectuat cinci curse. Alimentează, dispozituvul Bambi Bucket din Râul Olt si refuleaza deasupra focarelor. Forțele sunt aceleași : 27 de pompieri militari și 46 de membrii svsu si ocoale silvice din zona care actioneaza cu mijloace de prima interventie (maturi din nuiele, lopeti, pliciuri din material incombustibil și motofierastraie cu ajutorul carora se taie arborii aprinsi.)

 

Au fost zile de foc în Vâlcea! Misiune dificilă duminică pentru pompierii din Vâlcea. Aproximativ 12 de hectare de teren au fost pârjolite, iar focul arde în continuare în pădure la Malaia.
60 de militari și pădurari intervin pentru a stinge vâlvătaia care se extindea cu repeziciune din cauza vântului. Pentru a interveni, peste 25 de pompieri au mers pe jos aproape două ore. În ajutor a fost chemat și un elicopter.
Pentru că exista riscul ca bucăți de lemn cuprinse de flăcări să se rostogolească și să ajungă peste casele aflate lângă pădure, câțiva militari au fost trimiși să asigure zona.

În dimineața zilei de 24.03.2019, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zonă împădurită, în localitatea Mălaia -Muntii Lotrului/ Punctul Padina și Pleașa.
Incendiu de pădure se manifestă pe o suprafață de aproximativ 12 ha, la nivelul solului, în pădure de foioase, unde arde stratul de frunze și doborâturi. Intervenția este îngreunată de vântul care suflă cu putere, de terenul accidentat cu înclinație mare, precum și de lipsa apei, localizarea zonei afectate aflându-se la o altitudine de cuprinsă între 1400 și 1600 de metri.
Pe întregul parcurs al zilei de ieri s-a acționat cu 25 de pompieri militari sub coordonarea conducerii inspectoratului și alte 35 de persoane din cadrul ocoalelor silvice din zonă și SVSU Malaia.
În același timp s-a cerut sprijin din partea IGSU cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviație cu ajutorul căruia a fost executată o recunoaștere aeriana a zonei afectate de incendiu, urmând ca în această dimineață să se alăture operațiunii de stingere.
Pe timpul nopții, incendiul a fost lăsat sub supraveghere, încercându-se limitarea extinderii. Suplimentar, un echipaj de pompieri a asigurat pe timpul nopții măsuri specifice pentru casele aflate la baza pădurii, existând riscul rostogolirii de bolovani și de bucăți de lemn aprinse.
În aceasta dimineață operațiunea de stingere a fost reluată, începând cu ora 06.00 cu 27 de cadre ale inspectoratului sub coordonarea conducerii, și 45 de membrii ai SVSU Malaia și ocoalele silvice din zonă, fiind așteptat în sprijin și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...