S-A VOTAT! Niciun primar nu își va mai pierde mandatul din cauza incompatibilităților ediție tiparită

Proiectul legislativ privind modificarea Statutului aleşilor locali, iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi al cărui coinițiatori sunt și deputații PSD de Vâlcea Eugen Neață, Vasile Cocoș, Daniela Oteșanu, Ovidiu Popa și alți parlamentari PSD, a fost votat miercuri, 20 martie 2019, în ședința de plen a Camerei Deputaților (cameră decizională) și va deveni LEGE.
”După ce proiectul a fost contestat la CCR de către președintele României, iată că, reușim să îndreptăm o eroare care a făcut mult rău primarilor din țară.
Astfel, legea nr. 393/ 2004, privind statutul aleşilor locali, va fi completată la art.75, alin (2) cu un nou alineat care precizează că că „fapta aleşilor locali de a încălca legislaţia în materie privid conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum şase luni”.
După promulgarea acestei legi, niciun primar din țară nu își va mai pierde mandatul pe conflict de interese sau pentru incompatibilități din trecut.
Partidul Social Democrat își respectă promisiunile și corectează prin legi nedreptățile făcute oamenilor!”, susține deputatul PSD, Eugen Neață.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...