Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


S-A VOTAT! Niciun primar nu își va mai pierde mandatul din cauza incompatibilităților ediție tiparită

Proiectul legislativ privind modificarea Statutului aleşilor locali, iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi al cărui coinițiatori sunt și deputații PSD de Vâlcea Eugen Neață, Vasile Cocoș, Daniela Oteșanu, Ovidiu Popa și alți parlamentari PSD, a fost votat miercuri, 20 martie 2019, în ședința de plen a Camerei Deputaților (cameră decizională) și va deveni LEGE.
”După ce proiectul a fost contestat la CCR de către președintele României, iată că, reușim să îndreptăm o eroare care a făcut mult rău primarilor din țară.
Astfel, legea nr. 393/ 2004, privind statutul aleşilor locali, va fi completată la art.75, alin (2) cu un nou alineat care precizează că că „fapta aleşilor locali de a încălca legislaţia în materie privid conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum şase luni”.
După promulgarea acestei legi, niciun primar din țară nu își va mai pierde mandatul pe conflict de interese sau pentru incompatibilități din trecut.
Partidul Social Democrat își respectă promisiunile și corectează prin legi nedreptățile făcute oamenilor!”, susține deputatul PSD, Eugen Neață.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella