Primarii din VÂLCEA, chemați la instruire! Alegerile europarlamentare sunt peste 2 luni

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea a organizat marți, 19 martie 2019, în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, o instruire cu edilii și secretarii localităților din județ, pe tema alegerilor Europarlamentare din data de 26 mai a.c., dar și pe câteva teme de actualitate.

În ceea ce privește pregătirea pentru alegerile Europarlamentare din data de 26 mai 2019, au fost prezentate materiale de îndrumare ce conțin modificări legislative, pe fiecare domeniu de competență a instituțiilor, de către domnul Dragoș Chirhoc, consilier parlamentar al Autorității Electorale Permanente Vâlcea, de către domnul colonel Iulian Nechita, directorul Direcției de Telecomunicații Speciale Vâlcea și de către doamna Eugenia Stîngă, șefa Serviciului Financiar - Contabilitate din cadrul Instituției Prefectului Vâlcea.

Un subiect important abordat în cadrul întâlnirii a fost cel legat de aspectele rezultate din controlul de legalitate al actelor administrative emise de către administrațiile locale, în acest sens fiind realizat și prezentat un material de către Serviciul Verificarea Legalității și Contencios Administrativ din cadrul Instituției Prefectului, în cadrul căruia au fost reliefate principalele inadvertențe constatate, în special cu privire la anumite obligații ce decurg din Legea administrației publice locale, ori din Legea privind transparența decizională.

Pe finalul întâlnirii, domnul Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a prezentat domnilor primari câteva aspecte legate de salubritatea de la nivelul localităților, în deosebi acelea care sunt tranzitate de drumuri naționale, dar și câteva observații cu privire la cazurile de situații de urgență înregistrate în ultimii ani pe raza județului, respectiv a modului de transmitere a documentațiilor din partea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...