Primarul de la Sutești a fost trimis în judecată de DNA

04 Feb 2013

 CORUPȚE. Ion Stănescu, primarul longeviv al localității Sutești, a fost, zilele trecute, trimis în judecată pentru că a prezentat documente false la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Vâlcea. Astfel că, în sarcina edilului vâlcean s-au reținut infracțiunile de tentativă de folosire sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Și fiul primarului Stănescu are probleme mari cu legea, el ispă șind în acest moment o pedeapsă de 7 ani de închisoare.     

Procurorii DNA au dat din nou " lovitura" în județul Vâlcea, ei prinzând în " plasă" încă un edil. Este vorba despre primarul comunei Sutești, Ion Stănescu, care a fost trimis zilele trecute în judecată pentru că a falsificat o serie de documente în vederea obținerii de fonduri europene. Astfel că, procurorii anticorupție i-au pus în cârcă primarului vâlcean acuzații de tentativă la infracțiunea de folosire sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Fapta primarului Ion Stănescu s-a consumat în luna mai a anului 2011, mai exact în data de 30 mai, atunci când edilul s-a dus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) Vâlcea pentru a depune o cerere de finanțare în vederea implementării unui proiect de modernizare a trei drumuri de exploatare din comuna Sutești. Pentru acest proiect, primarul Stănescu a solicitat un sprijin financiar în valoare de 2.169.747 lei, bani ce urmau să provină administrației publice locale din fonduri europene. Numai că, edilul din Sutești le-a prezentat angajaților APDRP Vâlcea o serie de documente falsificate, printre care un studiu de fezabilitate, un studiu geotehnic, un aviz al Inspectoratului de Stat în Construcții, dar și o anexă a unei hotărâri de guvern. Ca urmare, reprezentanții Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) Vâlcea au sesizat falsurile și l-au dat pe primarul din Sutești pe mâna procurorilor DNA. " Inculpatul Stănescu Ion nu a obținut suma solicitată întrucât reprezentanții Agenției au sesizat unele nereguli și au declarat cererea de finanțare neeligibilă. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" "susțin procurorii DNA.

Așa tată, așa fiu !

Și fiul de 25 de ani al primarului de la Sutești este certat cu legea, el fiind recent condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de furt de combustibil, clonări de carduri și chiar deținerea de droguri. Reamintim că, în anul 2010, în luna decembrie, Florea Stănescu a fost prins în flagrant în timp ce fura motorină din rezervorul unui tir, în urma unei razii a polițiștilor de la Investigații Criminale și a celor de la Serviciul Rutier în parcările de pe DN7. Astfel că, într-una din acele parcări, oamenii legii l-au surprins chiar pe Florea Stănescu când fura motorină. Asupra tânărului ce avea atunci 23 de ani a fost găsită cantitatea de 120 de litri de motorină, stocată în 4 recipienți din plastic. Inițial, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind suspectat și de comiterea altor infracțiuni de acest gen, însă ulterior el a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele lui un mandat de arestare de 29 de zile. Până de curând, Florea Stănescu a fost închis la penitenciarul Coliba și din județul Argeș, însă de câteva zile a fost transferat la Penitenciarul din Târgu Jiu, în urma unui conflict cu unul dintre gardieni.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...