Bianca Andreescu câștigă Indian Wells 2019! La Vaideeni, meciul s-a văzut pe un ecran imens la Căminul Cultural

18 Mar 2019
Bianca Andreescu, din Canada, care își are originile în Vaideeni, județul Vâlcea, a câștigat la 18 ani Indian Wells 2019, după un meci istoric. La final, aceasta nu și-a uitat originile românești și la ceremonia de premiere a ținut să le mulțumească „prietenilor români”: Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc! a spus ea în românește, în uralele spectatorilor care au asistat la finala pe care a câștigat-o spectaculos, după o luptă acerbă cu germanca Angelique Kerber.
Ecran imens la Căminul Cultural
Finala turneului de tenis Indian Wells a fost urmărită de zeci de oameni la Căminul Cultural din Vaideeni, județul Vâlcea. Localnicii au încurajat-o, de la distanţă, pe Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană a cărei familie îşi are origine în comună.
”Seară magică în Vaideeni-Vâlcea. Fata cu parintii din Vaideeni joaca finala la Indian Wells! Telefoanele suna , ecranul de la Caminul cultural e pregatit...batem!!! Hai Bianca Andreescu!”, a postat fostul prefect de Vâlcea, Anuța Handolescu, înainte de meci.
Meci de infarct
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 60 WTA, a câştigat, duminică, finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a întrecut-o, în finală, cu 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber, locul 8 WTA.
Sportiva de 18 ani s-a impus după un meci de două ore şi 18 minute, obţinând cel mai important trofeu al carierei.
Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.
Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică.
Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.
În urma acestei, Simona Halep, acum pe locul 3 WTA în clasamentul live, va rămână pe această poziţie, în ierarhia de luni.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...