Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Peste 6.000 de elevi din VÂLCEA susțin examenul de simulare la BAC

În perioada 18 -21 martie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea organizează simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Simularea se adresează unui număr de 2863 elevi în clasele a XII-a/zi şi unui număr de 268 elevi clasele a XIII-a seral/ frecvenţă redusă, dar implică şi participarea în număr de 2859 a elevilor claselor a XI-a zi şi unui număr de 382 elevi clasele a XII-a seral/ frecvenţă redusă, învăţământ de masă, înscriși la începutul anului şcolar 2018 – 2019.
În județul Vâlcea, cele 25 de licee sunt pregătite să organizeze în condiții de examen, cu supraveghere audio/video și cu profesori asistenți acestă simulare, care va începe luni 18 martie 2019 cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc miercuri 20 martie 2019, iar joi 21 martie 2019- proba la alegere a profilului şi specializării, doar pentru elevii claselor a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. Probele vor începe la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
De asemenea, precizăm că subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella