Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Centrul GROAZEI de la MĂCIUCA INTRĂ ÎN REABILITARE! PREȘEDINTELE RĂDULESCU a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări

Centrul GROAZEI de la MĂCIUCA INTRĂ ÎN REABILITARE! PREȘEDINTELE RĂDULESCU a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări foto arhiva
Imaginile șocante realizate la finalul anului 2016 de la Centrul de de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, în care bolnavii erau legați de paturi sau de bănci cu chingi au ținut capul de afiș al tuturor publicațiilor locale și naționale. Imaginile înfățișau o realitate crunta de la spitalul Maciuca, unde erau internati 50 de oameni. Pacientii erau încatușați, iar condițiile inumane.
Iată că la mai bine de 2 ani de zile, Consiliul Județean Vâlcea investește în centrul de la Măciuca peste 3 milioane de lei.
În cadrul proiectului „Consolidarea și reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca”, pentru care, în data de 18 mai 2018, Consiliul Județean Vâlcea a semnat contractul de finanţare, s-a încheiat astăzi, 15 martie a.c., acordul contractual de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții menţionat.
Durata contractului este de un an și două luni, iar valoarea acestuia, fără TVA, este de 3.587.958 lei.
Prin proiect se propune realizarea unor lucrări de: consolidare şi recompartimentare; de hidroizolare și termoizolare; de refacere integrală a sistemului de alimentare cu agent termic şi de înlocuire a instalației de apă caldă menajeră; de înlocuire a tâmplăriei interioare; de refacere a trotuarelor și a pantelor acestora; de montare a sistemului de jgheaburi și burlane; de construire a unui zid de sprijin pe versant, dar şi achiziţia şi instalarea de centrale termice şi de panouri solare.
De asemenea, prin proiect, vor fi dotate cu echipamente performante bucătăria, pentru care se va achiziţiona un aragaz cu plită electrică şi cuptor, dar şi spălătoria, care va fi dotată cu uscător de rufe, calandru şi maşină de spălat profesională.
”Astăzi am semnat acordul contractual de proiectare şi execuţie lucrări pentru consolidarea şi reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca. Este o zi importantă pentru Consiliul Județean Vâlcea, deoarece în prezent Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica Măciuca funcționează în 5 clădiri care au fost construite etapizat, între anii 1976-1978, fără a mai beneficia de reabilitări şi modernizări de la această dată până în prezent. Ca urmare a acestei investiții, vom realiza un centru modern de îngrijire a persoanelor cu probleme neuropsihice, domeniile protecţiei sociale fiind o prioritate a preocupărilor noastre”, susține președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella