Primarul Aleca: Să ne dea CJ 1 milion de euro şi facem spitalul! ediție tiparită

Reînfiinţarea spitalului din oraşul Bălceşti a dat naştere la vii controverse între reprezentanţii administraţiei publice din Bălceşti, pe de o parte, şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Primarul Constantin Aleca susţine că CJ Vâlcea şi Spitalul Judeţean au impus condiţii extrem de greu de îndeplinit. Conform specialiştilor, pentru a pune în practică tot ceea ce i se solicită, este nevoie de 1 milion de euro, sumă de care primăria Bălceşti nu dispune.
Ca urmare a adresei emisă de către CJ Vâlcea și SJU Vâlcea privind nelămuririle legate de problematica înființării în Bălcești a unei secții exterioare Spitalului Județean, redăm, mai jos, adresa trimisă de edilul Constantin Aleca celor două instituții amintite mai sus:
„Conform discuțiilor purtate în perioada anterioară transmiterii adresei nr. 4.619 din 08.02.2019, primăria Orașului Bălcești și-a luat angajamentul de a amenaja spațiile pentru un număr de 10 paturi, pentru aceasta fiind prevăzute în bugetul local sumele necesare. Costurile presupuse de amenajarea spațiilor, precum și amploarea lucrărilor necesare în vederea funcționării noii structuri propusă de către Comisia mixtă constituită la inițiativa și solicitarea CJ Vâlcea, ce are în vedere amenajarea spațiului pentru 40 de paturi (proiect și execuție) conform legii.
Ținând cont de aceste aspecte, dorim să vă informăm că termenul de 31.03.2019 stabilit de dumneavoastră nu este realizabil. Vă aducem la cunoștință că interesul nostru de a realiza lucrările presupuse în vederea funcționării unei structuri medicale cu 40 de paturi există în continuare. În acest sens, noi urmărim atragerea de fonduri alocate prin diferite programe de finanțare ce au în vedere dezvoltarea de servicii de natură socială (din domeniul sănătății). Au fost inițiate demersurile în vederea implementării proiectului”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...