SCANDAL fără sfârşit la Bălceşti! Pesediştii şi liberalii nu se înţeleg privind redeschiderea spitalului din zona de sud ediție tiparită

Închis în 2011 de guvernarea Boc, spitalul din Bălceşti are puţine şanse de a se mai redeschide vreodată. Pe 1 aprilie 2011, şi nu a fost o păcăleală, un ordin al premierului Emil Boc întrerupea tradiţia de 100 de ani a unui spital unde, preponderant, se tratau oamenii cu venituri reduse şi bătrânii. Închiderea unităţii spitaliceşti de la Bălceşti a însemnat ca zona de sud a judeţului să rămână descoperită, iar oamenii să fie nevoiţi să se deplaseze la Drăgăşani sau la Vâlcea, la o distanţă de peste 60 de kilometri.
Acum, în anul de graţie 2019, taberele politice, PSD şi PNL, par că nu reuşesc să ajungă la o înţelegere în această privinţă, deşi şi unii şi alţii se bat în comunicate de presă.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea doresc înființarea unei secții exterioare a SJU, în orașul Bălcești

„În urma adresei Primăriei Orașului Bălcești referitoare la înființarea unei structuri medicale în orașul Bălcești, facem următoarele precizări:
- În acest material nu vom folosi termeni tehnici sau detalii care să descrie prea mult situația cu care ne confruntăm în prezent, în relația cu Primăria Orașului Bălcești, ci vom fi cât se poate de succint.
- V-am informat, cu ceva vreme în urmă, despre concluziile Comisiei mixte constituită la inițiativa domnului Președinte al Consiliului Județean Vâlcea – ec. Constantin Rădulescu, privind demersurile și angajamentele fiecărei instituții implicate în acest proiect comun de înființare a unei secții exterioare a SJU Vâlcea în orașul Bălcești, care să înlocuiască spitalul desființat în anul 2010.
- Revenim asupra acestui subiect, pentru a vă informa că a fost înaintat Primăriei Orașului Bălcești, cu semnăturile tuturor instituțiilor partenere (Consiliul Județean Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea și CAS Vâlcea), proiectul final pentru înființarea unei secții de Recuperare Medicală și Fizioterapie, precum și a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgențelor medicale din orașul Bălcești și zonele limitrofe.
- Conform angajamentului domnului primar al orașului Bălcești, spațiul în care poate fi amenajată această secție, ar fi urmat să fie pus la dispoziția SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislație, de către Consiliul Local al Orașului Bălcești și de către domnul primar Constantin Aleca.
- Am primit însă o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că își dorește altă structură, dar care nu întrunește condițiile legale pentru a fi înființată.
- Nu înțelegem această atitudine a domnului primar și credem că, dacă se dorește cu adevărat înfiinșarea unei secții exterioare a SJU Vâlcea în orașul Bălcești, atunci toate părțile implicate trebuie să își respecte angajamentele și partenerii.
- Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni și așteptăm ca domnul primar al orașului Bălcești să ne comunice data la care ne poate fi pus la dispoziție spațiul necesar desfășurării activității unei secții exterioare a SJU Vâlcea în orașul Bălcești”, se arată într-un comunicat de presă remis de Spitalul Judeţean de urgenţă Vâlcea.

CRISTIAN BUICAN: PSD refuză redeschiderea Spitalului Bălcești

În urma apariției în mass-media județului Vâlcea a unui material transmis de către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vâlcea prin care se încearcă manipularea opiniei publice în sensul de a da vina pe administrația publică locală din Bălcești pentru preconizatul eșec al redeschiderii unei unități spitalicești în zonă, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

Atenționăm SJU că ”SĂNĂTATEA NU ARE CULOARE POLITICĂ”

Materialul transmis de SJU Vâlcea la care facem referire este unul mincinos, în care sunt prezentate jumătăți de adevăr, cu scopul de a manipula opinia publică. Pe această cale, facem un apel public la reprezentanții SJU Vâlcea de nu se transforma în instrumentul de propagandă politică a conducerii Consiliului Județean Vâlcea. Considerăm că SJU ar trebui să își îndrepte atenția mai mult asupra creșterii calității serviciilor medicale oferite vâlcenilor și mai puțin asupra luptelor politice din județul Vâlcea.

Comisia înființată de către Consiliul Județean cu scopul de a găsi soluții pentru reînființarea Spitalului din Bălcești „a gândit” un an, sarcini pe care primăria Bălcești ar trebui să le implementeze într-o lună.

Acest mod de lucru demonstrează rea-voință din partea Comisiei ”Bălcești” și reprezintă o încercare jalnică de a pasa responsabilitatea eșecului preconizat privind redeschiderea unei unități spitalicești în Bălcești. Primăria Bălcești a solicitat CJ Vâlcea și Comisiei ”Bălcești”, prin adrese succesive, încă de la jumătatea anului 2018, să i se comunice concluziile acestei comisii și măsurile administrative pe care Primăria trebuie să le implementeze în vederea redeschiderii unei unități spitalicești în localitate. În ciuda acestei corespondențe, SJU Vâlcea a transmis primăriei Bălcești abia în februarie 2019, cu termen de finalizare 31.03.2019, măsurile pe care ar trebui să le implementeze în vederea renovării/recondiționării spațiului pe care primăria îl va pune la dispoziție. În două luni nu se pot realiza nici măcar documentele de proiectare a spațiilor. Reamintim că CJ Vâlcea nu a fost în stare să implementeze în 3 ani, proiectele moștenite de la conducerea liberală a Consiliului Județean Vâlcea.

Președintele PSD cu ”școala la barieră” nu își respectă nici singura promisiune electorală

În ciuda faptului că ”redeschiderea spitalului din Bălcești” a fost singura promisiune electorală a PSD Vâlcea, nu a manifestat niciodată intenția reală de a ajuta cu fonduri administrația publică locală din Bălcești în vederea renovării/recondiționării spațiului, astfel încât acesta să corespundă normelor legale în vigoare. În schimb, domnul Constantin Rădulescu a considerat că mobilarea propriului birou cu suma de aproximativ 100.000 de euro, achiziționarea unei drone sau sponsorizarea unor cluburi de fotbal din județ sunt investiții mai importante decât redeschiderea unei unități spitalicești în Bălcești. Vâlcenii din zona Bălcești trebuie să cunoască faptul că imaginea și confortul domnului Constantin Rădulescu sunt mai importante decât sănătatea lor.

Trei ani de mandat, realizări ZERO

Având în vedere toate documentele oficiale care atestă interesul și implicarea constante ale administrației publice din Bălcești în vederea redeschiderii unei unități spitalicești în localitate, ținând cont de istoria din ultimii 3 ani în care reprezentanții PSD de la nivel local și județean au pus bețe în roate acestui demers, precum și a rea-voinței demonstrată de Comisia ”Bălcești”, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că un eventual eșec al redeschiderii unei unități spitalicești în orașul Bălcești este exclusiv din vina reprezentanților PSD și în special a domnului Constantin Rădulescu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...