Bebelușul familiei Mutu A MURIT! El se afla internat de două luni în MOARTE CEREBRALĂ la Spitalul Marie Curie din București

Ayan Mutu, bebelușul de un an și o lună, care se afla internat de două luni în moarte cerebrală la Spitalul Marie Curie din București a murit. Bebelușul a murit în dimineața zilei de 2 martie a.c.
Impresionați de tragedia familiei Mutu, vâlcenii au ieşit de două ori în stradă, ca să protesteze împotriva neregulilor şi serviciilor deficitare din sistemul medical vâlcean. Sâmbătă, inima micuţului, acum de 1 an şi 3 luni, a încetat să mai bată în spitalul din Bucureşti unde era ţinut în viaţa cu ajutorul aparatelor.
Marți, 5 martie a.c., trupul micuțului Ayan va fi adus acasă, la Râmnicu Vâlcea, iar miercuri între orele 13,00-14,00 va fi înmormântat la cimitirul EROILOR din zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Totul a început în ianuarie 2019, când familia Mutu a ajuns băieţelul lor în vârstă de 1 an şi o lună la urgenţe la Spitalul din Vâlcea, unde medicul de gardă a tratat problema cu lejeritate, transferându-l apoi pe secţie, la Pediatrie. Când a ajuns la spital, copilul avea febră. Medicii au pus diagnosticul de laringită şi i-au asigurat pe părinţi că totul va fi bine. După internare, starea micuţului se înrăutăţea, însă personalul medical le spunea să nu se agite că nu au de ce.
Abia a doua zi, micuţului i s-au recoltat probe pentru analize, iar după aflarea rezultatelor personalul medical a început să se agite pentru a trimite copilul la Bucureşti.
Şi aici s-a derulat o adevărată dramă pentru că, pe drum, băieţelul a intrat în stop-cardio respirator şi ambulanţierii au fost nevoiţi să ducă copilul la Spitalul din Piteşti. Aici, s-a pierdut timp preţios, 8 ore, până când un echipaj, altul decât cel care îl preluase iniţial, şi-a asumat răspunderea de a transporta bebeluşul la Bucureşti.
Au ajuns într-un final şi la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie, însă se pare că prea târziu. Părinţii au fost anunţaţi că starea copilului este una foarte gravă, are moarte cerebrală de gradul 3.
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...