Tristă țară: un pușcăriaș și un maidanez primesc mai mulți bani decât un copil ediție tiparită

28 Feb 2019
În țara lucrului bine făcut, alocațiile copiilor, care, cică, vor ajunge la jenanta sumă de 150 de lei pe lună sunt blocate. Pentru că așa vrea Iohannis! Uite așa… a mai scrâșnit o dată din dinți și ne-a spus răspicat că nu are de gând să aprobe Legea Bugetului de stat, anunțând că a sesizat deja Curtea Constituțională. Prin blocarea bugetului, a blocat și majorarea alocațiilor pentru copii, dar să nu ne luăm din astea… Ce importanță are că părinții și copiii sunt nevoiți să mai aștepte până revine președintele la sentimente mai bune? Tocmai ce se bătuseră liberalii cu pumnii în piept că au reușit și ei ceva important în Parlament, în detrimentul pesediștilor care au rămas un pic surprinși, dar și-au revenit repede! Lasă că i-a potolit repede Iohannis pe liberali. Uite că a blocat bugetul! Cu tot cu alocațiile mărite.
Amendamentul a fost depus în dezbaterea plenului de către PNL care a propus în comisii creșterea alocaţiilor la 150 de lei, iar acesta a fost respins inițial de către majoritatea PSD-ALDE. Dar votul a fost reluat şi adoptat în cele din urmă, datorită voturilor a 4 parlamentari PSD-ALDE. El a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.
După un vot cu scandal în Parlamentul României, amendamentul PNL prin care alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 martie 2019, ne aflăm acum în fața unui alt blocaj venit chiar de la președintele României. E greu să înțelegi toți părinții din țara asta dacă nu ai copii, și nu doresc absolut deloc să-l discriminez pe domnul președinte, însă, totuși, să avem măsură! 150 de lei reprezintă poate a 10-a parte dintr-un buget normal pe care orice părinte cu scaun la cap îl alocă pentru educația odraslei sale. Fără figuri! Doar chestii de bază…
Este jenant pentru noi, ca țară, să cheltuim mai mulți bani cu câinii comunitari sau cu pușcăriașii decât cu copii, care, fără a spune vorbe mari, chiar sunt viitorul acestei țări. Știți cât cheltuie statul român cu un câine comunitar? Dar cu un infractor?
În timp ce un copil ACUM primește de la stat o alocație lunara de 80 de lei, un maidanez "incasează" de la autorități între 400 și 750 de lei pentru aceeași perioada. Deși locuitorii de la oraș plătesc lunar bani grei pentru strângerea câinilor maidanezi, primăriile îi irosesc, fără ca problema să fie rezolvată.
De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) cheltuie circa un miliard de lei sau 2.500 de lei pe lună pentru fiecare deţinut. Datele oficiale arată că, din suma alocată de stat pentru un deţinut pe lună, de 2.500 de lei, 457 de lei reprezintă costul de întreţinere, 140 de lei pentru hrană, 83 de lei pentru sănătate. În total, 680 de lei pe lună. Circa 1.800 de lei sunt costuri de personal, la care se adaugă costul investigaţiilor.
Hmmm… trist, nu-i așa? Nu-ți vine să dai de pământ cu toți diriguitorii țării ăsteia și să-i întrebi dacă realizează haosul care domnește în toate domeniile, dar și prăpastia spre care ne îndreptăm ca nație. Mă îndoiesc, sincer.
Ne batem cu pumnii în piept că avem învățământul gratuit, însă, știm cu toții cât de ”gratuit” este, de fapt. Și aici nu doresc să învinovățesc pe cineva, mai ales cadrele didactice, care vor sa facă, dar cu ce? Și atunci apelează la părinți, care sunt direct interesați de educația copiilor lor. 
Ce este ”wrong” cu noi? Mă întreb tot mai des în ultimul timp și recunosc că sunt din ce în ce mai oripilată de ceea ce văd că se întâmplă în spațiul public. Trăim într-un scandal politic perpetuu, avem în față doi ani încărcați de campanii electorale dure (europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare) și este clar că oamenilor politici de la noi le lipsește maturitatea necesară de a pune pe primul loc interesele oamenilor și mai apoi pe ale lor, cele mici și meschine, dar care le permit să emigreze în Costa Rica dacă se îngroașă gluma pe aici.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...