Mircea Drăghici candidează la şefia AEP, după ce şi-a retras candidatura de la Ministerul Transporturilor

21 Feb 2019
Trezorierul PSD Mircea Drăghici, care a anuntat, zilele trecute, că îşi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, şi-a depus candidatura pentru postul de preşedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP).
Mircea Drăghici l-ar putea înlocui pe actualul şef al instituţiei, Daniel Barbu, care ar primi un loc eligibil pe lista ALDE la alegerile europarlamentare. Potrivit regulamentului, preşedintele AEP trebuie votat de plenul Parlamentului, unde PSD şi ALDE deţin majoritatea.
Numele lui Mircea Drăghici a mai fost legat până acum de AEP. Potrivit relatărilor de presă, trezorierul PSD s-a căsătorit în 2013, fiind cununat de fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Patru. S-a mai scris despre relaţia dintre cei doi, având în vedere că documentele financiare ale PSD, întocmite de Drăghici, erau verificate de către instituţia condusă de Patru.
Ulterior, Ana Maria Patru a fost cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi trimisă în judecată în două dosare. În primul, procurorii o acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar în cel de-al doilea de luare de mită. Anchetele care o vizează pe Ana Maria Pătru s-au desfăşurat la unitatea de elita a DNA de la Ploieşti. Ana Maria Pătru este unul dintre martorii importanţi în dosarele care-i vizează pe procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...