Zeci de INCENDII ÎN VÂLCEA: Pompierii au intervenit prompt

21 Feb 2019
În data de 17.02.2019, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată produse pe teritoriul județului, după cum urmează :
la ora 14.48, în localitatea Lungești, sat Fumureni, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4,5 ha;
la ora 14.53, în localitatea Alunu, sat Roșia, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 ha;
la ora 16.34, în localitatea Horezu, str. Ulmului, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6 ha;
la ora 16.36, în localitatea Nicolae Bălcescu, sat Bănești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha;
ora 18.02, în localitatea Budești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4 ha;
la ora 18.51, în localitatea Mihăești, sat Stupărei, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1,2 ha;
la ora 20.04, în localitatea Drăgășani, str. Braniștei, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3,5 ha.

A ars o anexă gospodărească la Racoviţa

În data de 18.02.2019, la ora 16.39, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit în localitatea Racovița, sat Cornet, pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească. Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului unde a ars structura din lemn a acestuia pe o suprafață de circa 70 mp. De asemenea, flăcările s-au extins la un depozit de furaje din imediata apropiere unde au fost mistuite aproximativ 2000 kg de furaje.
Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma utilizării focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Casă incendiată la Măldăreşti

Tot în data de 19 februarie 2019, în localitatea Măldărești, sat Ciupa, a izbucnit un incendiu la o locuintă. Pompierii au constatat că au fost afectate două locuințe aparținând aceluiași proprietar astfel: o casă de locuit construită din bârne, cercuială cu învelitoare din șiță in suprafață de 35 mp, fiind afectată zidăria și elementele din lemn ale construcției precum și acoperișul unei locuințe învecinate cu structură din lemn și învelitoare din plăci azbociment pe o suprafață de 20 mp, degradându-se și planșeul. Pe timpul desfășurării intervenției, proprietara în vârstă de 82 ani a suferit un atac de panică, fiind preluată de SAJ și transportată la Spitalul Horezu.
Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat de la supraîncălzirea coșului pentru evacuarea fumului rămas neizolat față de materialele combustibile din componența acoperișului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...