Rejudecare în cazul lui Dan Șova! Fostul director al CET Govora rămâne cu condamnarea cu suspendare

21 Feb 2019
Rejudecare în cazul lui Dan Șova! Fostul director al CET Govora rămâne cu condamnarea cu suspendare foto arhiva
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia în anulare formulată de fostul ministru al Marilor Proiecte, Dan Şova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, pentru trafic de influenţă. Mihai Bălan, fostul director al CET Govora, județul Vâlcea, rămâne cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată și un termen de supraveghere de 4 ani.
Astfel, instanţa a dispus desfiinţarea deciziei definitive de condamnare şi rejudecarea procesului, decizie luată în baza faimoasei decizii a Curţii Constituţionale din luna octombrie, care stipulează că au fost constituite nelegal completurile de 5 judecători.
Primul termen pentru rejudecarea cauzei a fost stabilit pe 15 aprilie. Decizia instanţei este una definitivă.
Reamintim că Dan Şova a fost acuzat că a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
"În perioada 2006 – 2008, suspectul Şova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general şi Lepădat Constantin - director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistenţă juridică în termenii impuşi de el, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice.
Concret, la data de 01.03.2006 şi 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" două contracte distincte de asistenţă juridică având ca obiect asistenţă juridică/consultare/reprezentare şi plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro şi respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele două contracte distincte au fost încheiate în condiţiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistenţă juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeaşi Societate Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", precizau procurorii DNA.
Prin aceste activităţi, procurorii susţin că a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro şi 1.822.928,24 lei şi creat în mod injust un folos în patrimoniul Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...