Mărturiile rudelor femeii omorâte în accident de viceprimarul PNL din Bujoreni

16 Iun 2013

 fondCUTREMURĂTOR. Un caz care ridică mari semne de întrebare și care pune la îndoială capacitatea oamenilor legii din Vâlcea de a face dreptate. Este vorba de cazul femeii ucise într-un accident de circulație chiar de actualul viceprimar al localității Bujoreni, liberalul Dragoș Gigel Cîrstoiu, care nu a fost rezolvat nici până în ziua de azi. Chipurile, autoritățile județene nu pot stabili cu exactitate locul accidentului. A fost sau nu a fost omorâtă femeia pe trecere de pietoni? Cert este că fiul acesteia susține că se încearcă mușamalizarea dosarului, în timp ce viceprimarul Cîrstoiu circulă în continuare cu ma șina pe drumurile publice cu o dovadă dată de Poliția Rutieră (la cererea procurorilor), de și au existat contestații conform cărora acesta ar avea probleme cu vederea.   

Au trecut aproape cinci ani de când Elena Magher (54 de ani) a fost omorâtă într-un accident de circulație produs în localitatea Bujoreni, chiar de actualul viceprimar al comunei, liberalul Dragoș Gigel Cîrstoiu. Rudele femeii sunt indignate, pentru că, nici la această oră, vinovatul nu plătește pentru fapta sa, iar cercetările penale se pare că au stagnat din motive necunoscute. Am stat de vorbă cu fiul femeii ucise în accidentul de circulație, Marius Magher, care ne-a mărturisit că, din punctul său de vedere, se încearcă mușamalizarea cazului. Bărbatul este de părere că, în seara de 18 decembrie 2008, în jurul orei 18.30, atunci când s-a produs nefericitul eveniment, mai multe probe au dispărut de la locul accidentului, probe care ar fi putut să elucideze cazul. Cu toate acestea, Marius Magher are certitudinea că mama sa a fost omorâtă pe trecerea de pietoni, chiar dacă autoritățile, spune el, încearcă să nege acest lucru. " Sunt aproape cinci ani de la întâmplare și cred că s-a mușamalizat totul. Nici nu mai șitiu în ce fază este cercetarea sau unde se mai află dosarul. Ultima oară a fost vorba că, nici experții și nici procurorii, nu pot să stabilească locul faptei. Probabil că asta se încearcă, să treacă cât mai mult timp. Pe de-o parte și alta a trecerii de pietoni e un parapet din fier lung de vreo 30 de metri și chiar la capătul gardului, din partea dinspre Călimănești, a proiectat-o pe mama, cu capul într-o țeavă. Acum vor să spună că ea a sărit gardul și nu a trecut pe trecerea de pietoni. A rămas că trimit probele la Institutul de Cercetare Criminalistică ori Brașov, ori București. Dar nu mai șitiu nimic de anul trecut" "ne-a spus Marius Magher.

Probe dispărute de la locul accidentului?

Fiul Elenei Magher susține că accidentul s-a produs chiar în fața casei lor, iar în momentul în care a aflat de eveniment și a ie șit în stradă, el a văzut-o pe mama sa zăcând în șianț, iar baticul și o parte din produsele pe care le cumpărase de la magazin erau în mijlocul străzii, pe trecerea de pietoni. A fugit după salvarea care o transporta pe mama sa la spital, iar când s-a întors, mărturisește el, baticul și produsele dispăruseră. Dar nimeni nu îl crede, pentru că, spune Marius Magher, martorii ce au asistat la producerea accidentului au fost lăsați să plece fără a da declarații. " Au dispărut niște probe atunci, pentru că baticul ei rămăsese lipit de asfalt chiar pe trecerea de pietoni. Când am ie șit din casă să văd ce s-a întâmplat, pentru că mă strigau vecinii, am văzut baticul ei și un corn cu ciocolată, pe care-l luase de la magazin, pe trecerea de pietoni. Eu, bulversat să o duc pe mama la spital, nu am mai stat să văd când vine poliția. Am plecat după ambulanță spre spital, dar mama a murit înainte să ajungă la Urgențe și ne-am întors. Când am ajuns înapoi, la locul faptei am văzut doar papucii care erau la doi metri de trecerea de pietoni și o sticlă de suc care era aruncată în șianț. Nu am mai văzut baticul însă. Nu cred că era el capabil în momentul acela să ascundă probele, dar imediat după accident, la fața locului, au venit maică-sa, soră-sa, nevastă-sa și au avut timp berechet să facă acest lucru. Ei sunt vecini cu noi și au ajuns destul de repede. Șoferul de pe tir, care a fost martor la accident, a fost lăsat să plece pentru a nu mai da declarații" "ne-a mai spus fiul femeii omorâte într-un accident de circulație chiar de actualul viceprimar al comunei Bujoreni.

 " Mi-a spus că ma șina lui valorează mai mult decât viața mamei mele" "spune Marius Magher

Marius Magher susține că, după accident, i-a spus actualului viceprimar din Bujoreni, Dragoș Gigel Cîrstoiu, că un minim gest pe care ar putea să îl facă după ce i-a omorât mama ar fi să-i plătească pomenile timp de șiapte ani. Numai că, spune el, vicele nu a dorit, considerând că i se cere cam mult. " La expertiză, după ce că îmi omorâse mama, el era tot cu gura mare și mă amenința că nu am ce să-i fac. A împrăștiat tot felul de zvonuri prin sat că mi-ar fi dat el mie bani. Realitatea este că a doua sau a treia zi după accident mi-a dat 20 de milioane lei vechi pentru înmormântare, care sigur că nu au ajuns pentru toate cheltuielile. A mai dat 300 de lei la gropar la cimitir. Ăia au fost toți banii, de și el se lăuda că mi-a dat 300 de milioane lei vechi. Dar eu nu am mai acceptat nimic de la el pentru că mi-am dat seama că nu e om. Am avut o discuție și i-am spus să mă ajute timp de șiapte ani cu pomenile. Eu nu am vrut banii lui, pentru că nu se poate cumpăra viața mamei mele, dar am vrut să îl încerc, să văd dacă este om sau nu. Mi-a spus că e mult să plătească el pomenile pentru șiapte ani de zile. I-am spus să vândă nenorocita de ma șină cu care a dat peste mama mea și să plătească pomenile. Iar el mi-a zis: "Păi ma șina mea valorează mult mai mult!". În acel moment, nu am mai dorit să am niciun contact cu el. Vreau să vă spun că el s-a oferit încă de la început să îl ajute pe tatăl meu care a rămas fără soție, că îi aduce lemne. Lumea îmi spunea ce fel de om e Cârstoiu, dar eu nu șitiam ce îi poate pielea. Nu am vrut să îi fac rău, pentru că m-am gândit că i se poate întâmpla oricărui șiofer. Dar, în momentul în care mi-a spus că ma șina lui valorează mai mult decât viața mamei mele, am terminat orice discuție. Oricum, apoi el a spus unor persoane că mai bine plătește avocați decât să plătească pomenile mamei mele" "ne-a mai povestit fiul Elenei Magher.

Ce se întâmplă cu dosarul?

Acum, Marius Magher nu mai șitie mare lucru despre dosarul penal nr. 7040/P/2008, dosar care ar trebui să fie pe rolul instanței de judecată, dar care, susține el, s-ar afla tot la poliție și mai exact la o anume Lavinia Ungureanu, inspector la Cercetări Penale. Până una alta, actualul viceprimar din Bujoreni, liberalul Dragoș Gigel Cîrstoiu, circulă în continuare cu ma șina pe șiosele, el prelungindu- și dovada, pe baza căreia șiofează, chiar în data de 10 iunie 2013, conform rezoluției Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea. " Nu mai șitiu în ce stadiu este dosarul penal și procesul civil. Am obosit să mă lupt cu ei. Am văzut că nu am șianse să fac dreptate, pentru că el este susținut de partid. Din câte am înțeles, dosarul penal se află încă la poliție, la Lavinia Ungureanu de la Cercetări Penale. Acolo mi s-a spus că urmează să se trimită dosarul la Institutul de Cercetare Criminalistică ori Brașov, ori București. Eu nu vreau banii lui, dacă voiam acest lucru, făceam vâlvă. Dar, este vorba de viața mamei mele. Eu nu am putere financiară și simt că mă lupt cu morile de vânt. Nu am nicio certitudine că analizele făcute la spital sunt corecte. Am făcut contestație pentru faptul că el are anumite probleme cu vederea, dar trebuia să plătesc eu să facă expertiza la Mina Minovici și nu am de unde. Totodată, a mai făcut cineva, un anume Popescu Gheorghe, o sesizare la Poliția Rutieră că Dragoș Cîrstoiu ar avea probleme cu vederea. Oricum, după accident, el a început să poarte ochelari. El mi-a spus mie, într-o discuție, că a crezut că a căzut o țeavă dintr-un tir și că s-a ferit. El de fapt dăduse peste mama… Dar nu a văzut nimic și nici nu a vrut să oprească, cel puțin așa mi-a spus el. Nu mi-a venit să cred, pentru că el cunoștea foarte bine zona, șitia că e trecere de pietoni acolo și că este limită de 40 km/h. El avea viteză mare garantat, pentru că atâta timp cât o arunci 20 de metri... Mama traversase aproape trei sferturi de drum, iar el a avea tot timpul din lume să o vadă…" "ne-a mai mărturisit Marius Magher, fiul femeii omorâte în accident de actualul viceprimar PNL al comunei Bujoreni. Așteptăm cu interes un răspuns al oamenilor legii din județul Vâlcea privind acest caz, în speranța că, într-un final, se va face dreptate.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...