ATENȚIE! Polițiștii, prezenți în școlile din Vâlcea! SFATURI UTILE

În contextul derulării Programului Național „Școala Siguranței Tedi”, dezvoltat de Inspectoratul General al Poliției Române în colaborare cu Maspex România prin brandul Tedi și Ministerul Educației Naționale, polițiștii vâlceni au desfășurat în școli ,activități preventive privind siguranța pe stradă, în școli, precum și în mediul online.
La data de 20 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au interacționat cu elevii claselor I de la Școlile Gimnaziale din Berbești, Horezu și Tomșani, activitatea a avut ca scop informarea și educarea elevilor, în sensul adoptării unui comportament antivictimal și le-au furnizat elevilor informații cu privire la interacțiunea cu persoanele străine atât în viața reală, cât și în mediul online.

Totodată, polițiștii i-au informat pe cei mici cu privire la posibile pericole la care pot fi expuși și le-au prezentat soluții prin metode educative, în raport cu vârsta lor.

Celor mici le-au fost transmise următoarele recomandări:
• NU intrați în discuție cu persoane străine și NU răspundeți la provocările acestora!
• NU vă abateți niciodată din drumul vostru, nici dacă cineva vă spune ca există un alt drum mai scurt sau vă face alte promisiuni;
• NU intrați în conflict cu alți copii sau grupuri, şi încercați să lămuriți orice problemă prin discuții, fără violenţă.
• Atunci când este posibil, mergi spre şcoală sau de la şcoală cu un prieten, vecin sau frate.
• Învaţă numărul de telefon de acasă şi al părinţilor, adresa unde locuieşti!
• NU acceptați să fiți însoţiți sau să primiți cadouri din partea persoanelor străine. ATENȚIE! În spatele atitudinii binevoitoare a unui necunoscut se pot ascunde intenţii periculoase!
• Dacă te simţi urmărit, intră într-un magazin, mergi într-un loc aglomerat şi cere ajutorul unui poliţist sau oamenilor din jur!
• Fiți prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informații personale despre voi sau familia voastră!
• NU acceptați niciodată să vă întâlniți cu o persoană pe care ați cunoscut-o pe internet!
• Restricționați accesul la paginile voastre de socializare, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni!
• Evitați să postați pe internet fotografii cu voi sau cu membrii familiei!
• NU deschideți email-uri, link-uri sau mesaje trimise de persoane necunoscute.
• Cereți ajutorul, în orice situație, persoanelor în care aveți încredere, părinți, profesori sau prieteni apropiați!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...