Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

AVERTIZARE: CET GOVORA, unul dintre cei mai mari poluatori din UE

19 Feb 2019
România este țara din UE cea mai afectată de poluarea provenită de la cele 16 termocentrale pe cărbune învechite din Balcanii de Vest, poluare care costă economiile europene 11,5 miliarde de euro, arată un nou raport publicat azi de mai multe organizații non-guvernamentale, inclusiv Bankwatch, HEAL și CAN Europe.
În România, 380 de oameni au murit prematur în 2016 din cauza poluării provenite de la termocentralele din Balcanii de Vest, arată studiul bazat pe o metodologie aprobată de Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană.
Costurile medicale create de poluarea cu cărbune din Balcanii de Vest se ridică la 0,5-1,1 miliarde EUR pe an în România, ceea ce reprezintă 7%-17% din bugetul pentru sănătate în 2016.
În același timp, Comisia Europeană cere României să ia urgent măsuri pentru a combate poluarea din trei mari orașe. În caz contrar, riscăm să fim aduși în fața Curții Europene de Justiție și penalizați cu amenzi de zeci de mii de euro pe zi. Termocentralele care funcționează nelegal în Hunedoara sau Vâlcea contribuie la nivelul de poluare din România prin emisii de dioxid de sulf sau pulberi în suspensie.
,,În acest moment România deține Președinția Uniunii Europene, ceea ce i-ar permite să intervină foarte ferm în vederea reducerii poluării în Balcanii de Vest. Din păcate, Guvernul irosește această șansă de a lupta pentru binele propriilor cetățeni și în același timp de a promova interesele întregii regiuni,’ comentează Ioana Ciută de la Bankwatch, una dintre autoarele raportului.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella