ATENȚIONARE pentru persoanele care doresc să muncească în străinătate

18 Feb 2019
ATENȚIONARE pentru persoanele care doresc să muncească în străinătate foto arhiva
Pentru a facilita accesul cetățenilor români pe piața forței de muncă din spațiul UE/SEE, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă servicii gratuite de informare/consiliere/mediere persoanelor care doresc să ocupe locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate.
Accesul cetățenilor români la locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate se poate face prin Rețeaua EURES, prin intermediul firmelor private de plasare a forței de muncă sau prin căutare individuală.
ANOFM gestioneaza portalul național EURES (www.eures.anofm.ro), unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile în spațiul UE/SEE (Spațiul Economic European), detaliate pe țări și ocupații, dedicate exclusiv cetățenilor români.
Toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar pentru a aplica pentru un astfel de loc de muncă trebuie selectate doar ofertele marcate cu steagul UE.
Sublinem faptul că, în cadrul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, consilierii EURES oferă servicii gratuite de informare/ consiliere/ mediere a unui loc de muncă în UE/SEE (Spațiul Economic European). Datele de contact ale consilierilor EURES pot fi accesate la adresa: http://www.eures.anofm.ro/contact.php.
În situația în care se apelează la serviciile de mediere oferite de o firmă de plasare a forței de muncă în străinătate, este indicat, ca înainte de a efectua orice plată solicitată, să se verifice la inspectoratul teritorial de muncă din județul în care firma își are sediul, dacă aceasta este înregistrată și/sau a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfășurată. Subliniem că în România persoanele fizice nu pot desfașura activitate de mediere a forței de muncă în străinătate.
Orice situație ilegală sau care ridică suspiciuni, precum și activitatea unor persoane care se interpun în procesul de mediere, fără a dovedi o calitate în acest sens, trebuie sesizată imediat Inspecției Muncii sau Poliției Române.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...