Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


METODA ACCIDENTUL: "Ești înregistrat, puișor! Lasă că te spun eu la Poliție!" (AUDIO)

17 Feb 2019
Poliția Română atenționează oamenii să fie deosebit de precauți când primesc telefoane de la presupuși agenți de poliție. „Metoda accidentul” este o escrocherie prin care oamenii sunt fraieriți să trimită bani, escrocii profitând de naivitatea lor, șantajându-i emoțional.
Un fals inspector de poliţie a încercat să obţină mii de euro, păcălind un bărbat că fiul lui a provocat un accident. O capcană care face mii de victime în România, dar în care n-a căzut şi bărbatul de 61 de ani, din Brăila. Nea Neculae l-a pus la punct exemplar pe cel ce se dădea drept polițist și încerca să îl păcălească prin metoda ACCIDENTUL.
Ascultați înregistrarea! Este reală și surprinde exact metoda folosită pentru înșelarea persoanelor de bună credință, în general vârstnici.
Lipsește din ea doar momentul în care falsul polițist cere bani pentru ”ajutorul” oferit. N-a mai apucat, pentru că Nea Neculae a intuit ce se întâmpla, și-a contactat fiul să se asigure că este în regulă și apoi l-a muștruluit zdravăn pe impostor.
Iată tehnica folosită de falsul poliţist cu Nea Neculae:
1) Se dă drept comisar de poliție de la Rutieră din Brăila
2) Cere informații despre membrii familiei: ”Aveți pe cineva care a părăsit România? Pe cine anume? (fiul) În ce țară?”
3) Încearcă să intre sub pielea victimei: ”Suferiți cu ceva? Sunteți bolnav? Se poate discuta cu dumneavoastră?”
4) Dă lovitura de grație: ”Ne-a sunat Ambasada română din Germania și ne-a comunicat în felul următor. Fiul dumneavoastră, din păcate, a lovit o fetiță de 12 ani, pe trecerea de pietoni. Fetița momentală este foarte gravă internată în spitalul de copii, iar fiul dumneavoastră este reținut la organele de poliție din Germania”.
5) Odată victima debusolată, devine agresiv în exprimare, pentru amplificarea stării de panică: ”Vorbiți dom’le clar! Nu să taceți mut în telefon și eu să perd timp cu dumneavoastră.”
6) Simulează o discuție cu presupusul avocat al fiului pentru a transmite, subliminal, mesajul că tatăl nu va putea lua legătură cu fiul: ”Nu mai vă aflați la secția de poliție, da? Dânsul o să fie reținut…”
Dacă Nea Neculae nu s-ar fi prins, impostorul urma să îi ceară bani pentru ”salvarea” fiului său de pușcărie.
La fel s-a întâmplat, recent, și cu o femeie de 83 de ani din județul Vâlcea. Ea a fost contactată de un fals procuror, care i-a cerut suma de 10.000 de lei pentru a-i ajuta fiul să scape de închisoare după ce, chipurile, ar fi produs un accident în Italia.
Ea a acționat ”ca la carte”. S-a dus la întâlnirea cu impostorul, dar nu singură, ci însoțită de polițiști. S-a făcut flagrantul în momentul în care bărbatul încasa banii și … ce să vezi? … era urmărit național pentru tentativă de omor și înșelăciune. Doi ”ucenici” i-au asigurat spatele, dar degeaba. Au fost și ei săltați de Poliție, la scurt timp.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella