Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Raluca Bîrsan i-a falsificat diploma unui jurnalist din Vâlcea! Alin Barbu vrea să-i facă plângere penală

14 Feb 2019
Diploma de licență a falsului medic ginecolog Raluca Bîrsan, care a lucrat 10 ani la Spitalul Județean Ilfov fără studii în domeniu, are aceeași serie și același număr cu cele de pe documentul lui Alin Barbu, care din 2008 este absolvent de Jurnalism. Contactat de Libertatea, Alin Barbu spune că vrea să depună plângere în cazul Ralucăi Bîrsan. „Categoric depun plângere”, ne-a spus Alin Barbu, după ce Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila” București a descoperit falsul, iar Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a spus că Raluca Bîrsan a descărcat-o de pe blogul acestuia și a modificat-o într-un program de editare a imaginilor.

„De ce falsificăm diplomele? Pentru că sunt posturi libere pe care unii vor să le obțină cu orice preț și atunci oamenii recurg la tot felul de astfel de lucruri”, a mai spus Alin Barbu. El învinovățește statul pentru slaba finanțare a învățământului și pentru faptul că nu gestionează corect numărul de locuri din facultățile de medicină, care ar trebui să fie proporțional cu numărul de posturi necesare în spitalele din România. „E perfect normal ce se întâmplă, să ajungem să falsificăm diplome ale altora, de vreme ce sistemul nostru de învățământ permite ca oricine să intre într-o facultate, oricine să o termine și apoi fiecare face ce poate. Așa, orice tanti ca doamna asta care prinde un post liber vine cu o diplomă falsă, te duci frumos cu o copie și nimeni nu vrea să vadă și originalul”, a mai spus Alin Barbu. El a precizat că și-a publicat pe blog toate diplomele pe care le deține, inclusiv cele de licență și de bacalaureat, pentru că sunt ale lui și are acest drept.
Constantin Alin Barbu a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice (acum Facultatea de Drept și Științe Administrative), profilul Științe ale comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște și a susținut examenul de licență în 2008. Pentru că, în acel an, specializarea Jurnalism de la Universitatea „Valahia” era doar autorizată, nu și acreditată, studenții nu puteau susține examenul de finalizare a studiilor acolo. Examenul a fost susținut la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, aceasta fiind și cea care i-a eliberat diploma de licență.

Purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Teodor Boantă, a confirmat, pentru Libertatea, că Alin Barbu a susținut examenul de licență acolo și că și-a ridicat personal diploma în 2011, la trei ani de la susținerea examenului. „A susținut, într-adevăr, examenul la noi și şi-a ridicat personal diploma. Dar domnul are un blog unde și-a pus toate diplomele lui, faţă – verso, deci a fost simplu ca cineva să intre și să descarce diploma de licență”, a spus Boantă.
Diploma de licență a Ralucăi Bîrsan are ștampila decanatului, în timp ce pe documentele emise de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” este pusă cea a rectoratului. În plus, scrisul este cu italic, iar „numele ministerului emitent care figurează pe document, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, nu era în 2013”, a spus decanul Facultății de Medicină a UMB București, Cătălin Cîrstoiu, după ce Libertatea a dezvăluit, marți 12 februarie, că Raluca Bîrsan activează de zece ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la Direcția de Sănătate Publică şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella