FOTO: Arenele Traian vor fi inaugurate în vara acestui an

Lucrările de modernizare de la Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea continuă, iat investiția a prins contur. Primarul Mircia Gutău este optimist și crede că lucrările vor putea fi finalizate în vara acestui an.
Proiectul propus de administrația publică locală este unul ambițios, care va transforma zona într-un atractivă atât pentru râmniceni, cât și pentru turiști. De 26 de ani, Arenele Traian au fost lăsate de izbelişte, cel mai mare complex sportiv din Râmnicu Vâlcea arătând ca o mare groapă de gunoi, plină de câini maidanezi, de drogaţi, de mizerii, cu garduri rupte… Amfiteatrul era plin de bălării şi gunoaie şi complet nefuncţional. Acum, în zonă, este șantier, lucrările fiind în grafic. Intenția administrației locale de a reabilita zona Arenelor Traian (care era într-o avansată stare de degradare fizică), creează oportunitatea ca, prin soluţia propusă, să se realizeze o mai mare atractivitate şi o mai mare accesibilitate a publicului.
În complex, în afara de amenajarea clădirilor existente, sunt incluse şi altele noi. Va fi construit un Centru comunitar, construcție ce se propune a se realiza pe amplasamentul construcției anexă a Arenelor. Noul obiectiv va avea regimul de înălține D+P+2E și funcțiuni conexe activităților sportive ce se desfășoară în aer liber, adică săli de fitness, judo, tenis de masă, etc, hol central cu perete de escaladă, vestiare și grupuri sanitare (pe sexe), birouri administație și camere de cazare pentru sportivi. Acest centru va avea o suprafață construită de 550,0 mp.
De asemenea, în complex va exista şi o Ceainărie cu terasă, clădire parter, amplasată adiacent terenurilor de tenis. Dominanţa spațiilor vor fi terase acoperite și descoperite, având ca nucleu central un spațiu de vânzare, mic depozit, grup sanitar și spațiu închis pentru vânzare.
Se propune a se realiza pe latura de est a amplasamentului, făcând legătura nord - sud dintre scuarul Zonei de Cultură (Sala Sindicatelor şi Teatrul Anton Pann) platforma pentru parcajele Sălii Sporturilor şi b-dul Nicolae Bălcescu. Prospectul aleii va fi de 1 m trotuar (pe partea gradenelor), 3,5 carosabil cu circulaţie în sens unic.
De asemenea, va fi şi o alee pietonală prin care se va face legătura dintre b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tudor Vladimirescu, realizându-se dezideratul principal – creşterea accesibilităţii precum şi un parcurs pietonal de promenadă. În partea de sud a centrului comunitar, se propune a se realiza două terenuri de tenis de câmp, cu împrejmuire de protecţie din plasă pe stâlpi metalici (cu înălţimea de 4 m).
Pe lângă realizarea obiectivelor noi și reabilitarea tehnică și funcțională a celor vechi, un accent deosebit se pune pe reabilitarea sistematizării verticale.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...