Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


INTERVENȚIE PERICULOASĂ: Doi turiști francezi, SALVAȚI de jandarmii și salvamontiștii din Vâlcea după 11 ore

Duminică, 10 februarie a.c., în urma unui apel telefonic 112, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Călimăneşti şi o echipă Salvamont Vâlcea au desfăşurat în comun o nouă acţiune, de data aceasta pentru salvarea a doi cetăţeni francezi, care greşind poteca de coborâre de la Cabana Cozia, au intrat pe Valea Zăvodului.
Astfel, 3 jandarmi montani şi 6 salvamontişti au recuperat turiştii, după o intervenţie dificilă desfăşurată pe timp de noapte şi pe parcursul a 11 ore de efort continuu.
Noapte, temperaturi scăzute şi risc de avalanşă - pentru aceşti salvatori nu mai contează nimic, doar dorinţa de a salva un om.
Recomandăm şi pe această cale ca iubitorii sporturilor montane să abordeze aceste activităţi responsabil, folosind echipamente corespunzătoare, la nivelul de competenţă şi complexitate care să nu pună în pericol viaţa, atât individual cât şi la nivelul grupului.
Sfatul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor pentru aceia care vor să urce pe traseele turistice este să ceară informaţii salvatorilor din zonă, formând 0SALVAMONT sau apelând 112.
În afara echipamentului obligatoriu iarna (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii noi, pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute.
Inclusiv în cazul excursiilor cu autoturismul este indicat să aveţi incălţări şi îmbrăcăminte de iarna, chiar şi o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos.
De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină naturală.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella