BREAKING NEWS: A început procesul lui Emilian Frâncu

11 Iun 2013

 francuPrimul termen al procesului primarului suspendat Emilian Frâncu se consumă chiar în aceste momente la Tribunalul București. Redactorul nostru șief se află în sala de judecată, asistând la primul termen al judecății, oferind cititorilor noștri amănunte, în exclusivitate, despre procesul de corupție în care este implicat primarul Emilian Frâncu. Acesta a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită de la un denunțător din București, arhitectul Sorin Dragoș Popescu. Procesul a început în jurul orei 10.30, Emilian Frâncu fiind adus din penitenciarul Rahova în fața unui magistrat de la Tribunalul București. Procesul a demarat cu o solicitare pe care i-a adresat-o președinta completului de judecată lui Emilian Frâncu, întrebându-l dacă în conformitate cu prevederile Codului Penal, art. 320 indice 1, consideră că este corect să se declarare vinovat de acuzațiile aduse și, după cum precizează legea, pedeapsa i se poate reduce cu o treime. Președinta completului a făcut mențiunea că Emilian Frâncu trebuie să se pronunțe chiar în șidința zilei de astăzi cu privire la vinovăția sau nevinovăția lui, până să înceapă cercetarea judecătorească a fondului, pentru că altfel această facilitate ajunge în afara legii. Avocații săi au rămas surprin și de  francu3cerere și au solicitat să li se permită să se consulte cu arestatul. Ezitarea avocaților și pertractările generate de această solicitare au condus ca aceștia să ceară instanței un loc de intimitate, pentru a i se putea prezenta lui Frâncu avantajele și dezavantajele solicitării. Președinta a admis un termen de 2 ore, indicând să stea de vorbă pe holul tribunalului, Emilian Frâncu fiind păzit de gardieni, pentru a putea da un răspuns pertinent solicitării.

Emilian Frâncu, în intervenția lui, a pledat pentru nevinovăție, scoțând în evidență meritele pe care zice că le are în administrarea municipiului Rm. Vâlcea, totul pe un suport având motto-ul: " Am 40 de ani de administrație publică" , ceea ce nu este ireal.

După încheierea procesului și în timp ce Emilian Frâncu era încătușat pentru a fi dus la duba penitenciarului Rahova, avocații săi s-au consultat între ei și au transmis instanței de judecată că nu sunt de acord cu recunoașterea vinovăției clientului lor, dar au promis că problema va fi reluată în data de 18 iunie, când inculpatului i se va lua declarația de începere a procesului.

Instanța a decis ca următorul termen de judecată să fie în data de 18 iunie a.c., moment în care judecătorii se vor pronunța și pentru punerea  în libertate sub  francu2control judiciar, cu  măsura de a nu părăsi localitatea sau țara. La proces a participat, în afara familiei,  liberalul râmnicean Damian Mitu, Liviu Boban și alți doi apropiați de-ai lui liderului lor de patid.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Emilian Frâncu, la începutul anului 2013, a cerut mită unui arhitect din București, 10% din suma unui contract de 200.000 de euro, contract încredințat de Primăria Râmnicului pentru proiectul " Reorganizarea și amenajarea spațiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea" . Reamintim că primarul Râmnicului a fost arestat preventiv în data de 25 aprilie, în urma unui flagrant al procurorilor DNA.

După finalizarea lucrărilor menționate în contractul de prestări de servicii și după plata unei prime tranșe din banii datorați de primărie, la data de 22 aprilie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin, i-a pretins aceluia și denunțător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele care condiționau efectuarea plății celei de-a doua tranșe către firma denunțătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era primăria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluia și denunțător să mai achite și suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranșe pentru prestarea serviciilor de către firma denunțătorului. La data de 25 aprilie 2013, conform înțelegerii anterioare, denunțătorul i-a remis inculpatului Frâncu Emilian Valentin, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea  francu4infracțiunii flagrante.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...