EROARE! Falsul chirurg italian avea studiile echivalate de CNRED! Aceeaşi instituţie nu-i recunoaşte studiile din Anglia "pe bune" unei vâlcence

EROARE! Falsul chirurg italian avea studiile echivalate de CNRED! Aceeaşi instituţie nu-i recunoaşte studiile din Anglia "pe bune" unei vâlcence foto facebook
Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, instituţie care i-a echivalat în mod total eronat şi ilegal studiile presupusului chirurg italian, este din nou în culpă. Vâlceanca Aurelia Răducea a studiat în Anglia Științe ale Educației și Lb Franceză, dubla specializare. Şi-a dat examenele, a învăţat din greu şi îşi aminteşte că fugea adesea de la jobul part-time de casieră,ca să ajung în timp la facultate. Întoarsă în România, în urmă cu trei ani de zile, şi-a depus documentele la CNRED pentru echivalarea studiilor şi de aici începe coşmarul. O funcţionară i-a echivalat greşit licenţa. Acum, femeia este decisă să-i dea în judecată pe cei de la CNRED şi să-i tragă la răspundere pe vinovaţi.
Iată ce susţine Aurelia Răducea, care de mai bine de 2 ani se străduieşte să lucreze în învățământ și pe teritoriul României, dar nu poate pentru că nu are studiile echivalate de către cei de la CNRED. De mai bine de 2 ani de zile, CNRED nu i-a soluţionat dosarul.
"Azi am aflat că aceleași persoane care au echivalat documentele unui presupus 'medic' italian cu 8 clase, mie mi-au echivalat greșit studiile de licență cu dublă specializare,din Anglia.
Situația este următoarea, acum 2 ani și jumătate când mi-am depus dosarul pentru echivalare la CNRED,cei de acolo mi-au echivalat inițial greșit licența,mai exact, echivalarea au făcut-o dânșii în Lb.Franceza, când de fapt atestatul trebuia să fie recunoscut în Științe ale Educației și Lb Franceză.
La contestațiile mele,si-au dat seama că au greșit,după care m-au înștiințat că îmi vor echivala studiile,dar că trebuie să mai efectuez eu un stagiu de practică didactică pe teritoriul României. Eu m-am conformat deciziei dumnealor,doar că dânșii mi-au cerut să fac un stagiu care, la acel moment, era imposibil și ilegal de efectuat. Cum am aflat eu acest lucru? După ce am fost la cel puțin 5 Universități din țară,în 4 județe! Cu soțul și copilul mic după noi!
O jumătate de an,cel puțin, am incercat să găsesc o facultate de profil care să îmi permită efectuarea stagiului respectiv,toți decanii și rectorii își doreau să mă ajute doar că legea nici lor nu le permitea. M-am întors la CNRED,le-am explicat că mi-au cerut să fac practic ceva ilegal și că nimeni nu mă putea înmatricula pe o perioadă așa scurtă, dar dânșii mi-au spus dezinteresați că mă înșel. Practic,era cuvântul meu,al unui om simplu, împotriva unei instituții publice.
Și am fost nevoită să mă adresez Președinției, Ministerul Educației etc. nici eu nu mai știu câte telefoane si cate dosare am completat și trimis. În cele din urmă, după propunerea mea de a fi schimbată legea,astfel încât să mi se permită mie și tuturor absolvenților de studii superioare să efectuăm stagii, măsuri compensatorii pentru a ni se echivala studiile, cu ajutorul consilierului pt Afaceri Europene Oana Mihaela Salomia am reușit să schimbăm legea. Dar încă nu am început stagiul de pregătire didactică. Urmează. M-am înrolat cu succes,la o Facultate de Profil. Și aștept începerea noului semestru. De 2 ani și jumătate aștept.
Menționez că de cazul meu la CNRED,s-au ocupat dl consilier Iulian Gheorghe și dna Gianina Chirazi,cea care mi-a ștampilat două documente eronate până în prezent.
Ideea este că nicio clipă nu am abandonat lupta,deși au fost momente când am vrut să fac acest lucru. Dar nu am putut,pentru că știu eu că mă pricep foarte bine la meseria de Învățătoare, am o dăruire și o dragoste aparte pentru copii și predare. Altceva mai bine nu cred că știu să fac. Și dacă am putut eu să predau în Anglia, cum să nu reușesc și acasă,aici in Romania. Nemulțumirea mea este că în România imi sunt recunoscute deocamdată doar 12 clase,pe când în Anglia, am recunoscute dubla specializare în studii superioare, acolo am fost Profesor Asistent la Ciclul Primar și deasemenea Leader de club al limbii franceze,acolo am oferit meditații iar aici nu mă pot apropia,măcar ca voluntar, de o instituție de învățământ.
Și ne-am întors în România pentru că așa am crezut noi,că va fi mai bine. Și vrem să fie mai bine și aici. Dar trebuie ca oamenii,în orice funcție pe care o ocupă, să fie corecți. Nimeni nu are dreptul să se joace cu viața altui om,pentru că,după cum vedem, mai devreme sau mai târziu, RAUL FACUT ÎI VA PRINDE DIN URMA. Și noi, oamenii de rând, avem o viață și nu putem să alergăm pe la instituții publice în zadar, ani la rând. Eu am făcut aceste demersuri pentru că am știut care imi sunt adevăratele merite și, pur și simplu nu am lăsat pe cineva aflat în grad ridicat,la o instituție precum CNRED, să îmi spună că am studiat Lb Franceză. Nu, eu acolo am studiat Științe ale Educației și Lb Franceză, dubla specializare, eu mi-am dat examenele,am învățat din greu, îmi amintesc că fugeam adesea de la jobul part-time de casieră,ca să ajung în timp la facultate. Eu știu cât am muncit, cum să permit cuiva să conteste asta?
E O VIAȚĂ DE OM. Și lupt în continuare. Categoric.", susţine Aurelia Răducea.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...