Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


ŞOC! O decizie a Comisiei Europene ar putea duce combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea spre faliment

05 Feb 2019
ŞOC! O decizie a Comisiei Europene ar putea duce combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea spre faliment foto arhiva
O decizie a Comisiei Europene ar putea arunca marele Combinat Oltchim de la Râmnicu Vâlcea spre faliment, scrie România Liberă în ediția de azi.

Mai precis, este vorba despre o hotărâre conform căreia, Oltchim trebuie să restituie statului român un ajutor de stat în valoare de 335 de milioane de euro, plus dobânzi.
„Comisia a concluzionat că finanțarea publică acordată de România societății Oltchim, de aproximativ 335 de milioane de euro, plus dobânzi, este incompatibilă cu normele UE privind ajutoarele de stat și trebuie să fie recuperată de România de la Oltchim SA”, informează societatea într-un raport adresat Bursei de Valori București.

Organizatorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, spune că va contesta decizia la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Noi urmează să facem o contestație la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva acestei decizii, pe care o considerăm nelegală și neîntemeiată. Sper să facă același lucru și statul român. Mie mi se pare că este și un pic la limita eticii să sancționeze acest debitor, care este în insolvență, pentru fapte anterioare insolvenței”, a declarat Piperea pentru România Liberă.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella