Directorul Ponoran reacţionează în SCANDALUL DE LA UPU VÂLCEA

Criza de medici din sistemul de sănătate românesc este una reală, iar sălile de aşteptare pline din toate spitalele din ţară o confirmă. Sute de posturi de medici de urgenţă sunt libere în spitalele din ţară şi, deşi se organizează concurs an de an, nu există candidaţi, pentru că mulţi aleg să plece în străinătate.
Această situaţie se regăseşte şi la UPU Vâlcea, unde sunt vacante 6 posturi de medici. Despre ea, ne-a vorbit medicul Dan Ponoran, directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, care a reacţionat după ce Vocea Vâlcii a publicat ştirea despre bolnavii care sunt nevoiţi să aştepte cu orele pentru a fi primiţi şi consultaţi la urgenţe.
"La UPU Vâlcea ar trebui să fie încadraţi 17 medici. Avem doar 11, atât la UPU pentru adulţi, cât şi la pediatrie. Avem 6 posturi scoase la concurs, dar nu se înghesuie nimeni. Lipsa de medici de medicină de urgenţă este de ani de zile, iar noi, aici, la Vâlcea, încercăm să facem ce putem. Medicul despre care facem vorbire a stat în picioare 12 ore şi a consultat 80 de pacienţi. Despre ce vorbim aici? Este şi ea, totuşi, un om", susţine Dan Ponoran.
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...