Gheorghe Piperea este avocatul unui grup infracțional care a devalizat Oltchim

02 Iun 2013

 piperea-oltchim-copyDeputatul PDL, Romeo Rădulescu, l-a interpelat din nou pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, despre situația economică dramatică de pe platforma chimică Arpechim "Oltchim. " Ca urmare a faptului că ați afirmat public că, vă citez: "delegația comună a Fondului Monetar Internațional (FMI), Comisiei Europene și Băncii Mondiale a condamnat la moarte combinatul Oltchim, mizând pe închiderea lui" avem rugămintea să ne furnizați copii ale înscrisurilor instituțiilor menționate, care vă fac să credeți și să comunicați opiniei publice acest lucru" "se precizează în debutul interpelării.

Romeo Rădulescu vorbește tranșant despre eșecurile guvernului USL în ceea ce privește privatizările strategice, cerându-i ministrului Vosganian să explice care sunt atuurile cu care ministerul Economiei dorește să atragă investitori serio și pentru privatizări. " Țnând cont de eșecul guvernului USL, din care faceți și dvs. parte, în privatizarea CFR Marfă și Poșta Română, vă rugăm dle Ministru cu autoritatea de care dispuneți, să ne indicați detaliile tehnice cu care intenționați să convingeți potențialii investitori, în absența transformării datoriilor istorice în acțiuni, să liciteze serios privatizarea platformei chimice Arpechim "Oltchim. Permiteți-mi să vă citez din nou: "procesul trebuie făcut cu maximă credibilitate, am hotărât să devansăm termenul de negociere și să formulăm o solicitare preliminară, care are ca obiectiv să ne ajute să putem realiza o listă scurtă a posibililor investitori... un astfel de investitor ar trebui să aibă o bonitate probată, care să acopere 25% din datorii... în plus, trebuie să existe proba unei experiențe în chimie sau petrochimie și o rețea regională sau globală în care se integrează ca actor important" .

De asemenea, Romeo Rădulescu i-a cerut ministrului punctul său de vedere despre anumite acuzații vehiculate recent în mass-media. Administratorii judiciari numiți la SC Oltchim SA au demarat procesul de concediere a peste 900 de salariați, concomitent cu angajarea unor oameni noi pe posturi de supervizori, șiefi de divizie și de departament, numărul posturilor de conducere executivă crescând cu aproape 50%. Dl Gheorghe PIPEREA, cel care pozează în salvatorul societății din calitatea sa de administrator judiciar, e avocatul unui grup infracțional, care a dat un tun de aproape două milioane de Euro, unei societăți la care statul este acționar, prin intermediul SC Oltchim SA, conform procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție "Serviciul Teritorial Pitești.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...