Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Au aparut primii VINOVATI în cazul bebelusului familiei MUTU, aflat în MOARTE CEREBRALA

Au aparut primele masuri in cazul bebelusului de 1 an si o lună, Ayan Mutu, care se afla in moarte cerebrală la București, după ce nu a fost îngrijit corespunzător la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Iata comunicatul de presa al conducerii SJU VALCEA, în care se prezintă măsurile luate de Comisia de Disciplină si Cercetare Prealabilă.

„Comisia de cercetare disciplinară prealabilă, constituita la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea in vederea verificarii modului in care a fost acordata asistenta medicala pacientului M.A., in varsta de 1 an si 1 luna, a concluzionat urmatoarele:

personalul medico-sanitar de la UPU (medic si asistenti) a respectat procedura si protocoalele care se impuneau in cazul de fata, procedand la acordarea asistentei medicale de specialitate si internarea in sectia de profil in aproximativ 30 minute de la prezentarea in UPU;
in sectia Pediatrie, pacientul M.A. a fost preluat de catre medicul de garda, dr. J.A. — medic primar pediatru, care nu a respectat protocolul incheiat la nivelul sectiei pentru diagosticul pe care l-a constatat si l-a inscris in FOCG, desi a afirmat in timpul audierii in fata comisiei de disciplina ca avea cunostinta despre acesta, motiv pentru care se propune sanctionarea disciplinara cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%, potrivit art. 248, alin. 1, lit. c din Legea 53/2003 — Codul Muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
d-na dr. C.D. – medic sef sectie Pediatrie, in dimineata zilei de 04.01.2019, dupa terminarea raportului de garda, incepand cu ora 09.00 a respectat atat protocolul incheiat la nivelul sectiei pentru diagnosticul constatat si inscris in FOCG la internare de catre medicul de garda, cat si procedura de transfer interclinic al pacientului critic, conform OMS nr. 1091/2006.
in acest moment, cazul pacientului M.A. este in cercetare si la alte institutii abilitate: Colegiul Medicilor Rm. Valcea si Judecatoria Rm. Valcea.
aspectele legate de acuzatiile de malpraxis, la adresa personalului medico-sanitar implicat in acordarea asistentei medicale pacientului M.A., sunt de competenta instantelor abilitate”.
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella