Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Daniela Oteşanu, preocupată de combaterea şi reducerea violenţei domestice împotriva copiilor

31 Ian 2019
Prin intermediul unui interpelări adresată ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, deputatul PSD, Daniela Oteşanu, este interesată să afle dacă s-au identificat, la nivel de minister, soluţii pentru combaterea şi reducerea violenţei domestice împotriva copiilor.
„Este important ca noi decidenţii politici, împreună cu specialiştii, să ne unim eforturile pentru identificarea de soluţii pe termen scurt în ceea ce priveşte combaterea şi reducerea violenţei domestice împotriva copiilor. Respectarea, promovarea şi exercitarea drepturilor copilului trebuie să asigure o dezvoltare deplină şi armonioasă a personalităţii fiecărui copil. Drepturile copilului în România înseamnă realizarea unui echilibru între trei componente esenţiale: copilul, familia şi societatea.
În opinia mea, problematica drepturilor copilului trebuie să devină un punct strategic pe agenda politică naţională. De aceea, consider că este nevoie de o hartă socială a problemelor şi direcţiilor de acţiune pentru „modelarea socială” a comunităţilor în care se înregistrează o pondere ridicată a actelor de violenţă domestică împotriva minorilor. În acest sens, vă rog să-mi comunicaţi dacă s-a început sau este în plan realizarea unei astfel de strategii.
Totodată, vă rog să-mi transmiteţi dacă se are în vedere sau este deja conturat un inventar global al proiectelor, programelor, iniţiativelor derulate până acum şi în curs de desfăşurare pentru construcţia socială a zonelor în care avem copii instituţionalizaţi sau care trăiesc în familii cu probleme sociale şi în comunităţi vulnerabile. Aceste programe, la nivel naţional, ar trebui să fie complementare, convergente şi să se susţină reciproc în procesul unei dezvoltări sustenabile, de durată. Avem nevoie de implementarea unor programe naţionale de prevenire care să identifice, să intervină şi să monitorizeze cazurile de violenţă împotriva copiilor din fiecare comunitate”, arată deputatul Daniela Oteşanu în interpelarea sa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella