Epidemia de gripă închide școli din țară - În VÂLCEA ….

Este oficial! Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în toată ţara. După anunţul ministrului, autorităţile analizează şi posibilitatea închiderii şcolilor în toată ţara. Deocamdată, s-a anunţat că se suspendă cursurile la 14 şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, iar la Sibiu şi Iaşi sunt închise câte 6 clase.

După ce ministrul Sănătății a anunțat miercuri dimineață că este epidemie de gripă, în țară au loc ședințe la inspectoratele școlare, pentru a se decide dacă vor fi închise școlile. Mai sunt doar două zile și se termină primul semestru școlar, apoi elevii vor intra în vacanță pentru o săptămână.
Vetuţa Ciocan, inspector şef adjunct al IŞJ Vâlcea, a declarat pentru Vocea Vâlcii, că nicio unitate de învățământ din Vâlcea nu va fi închisă mâine. Deocamdată nu se impune măsura închiderii vreunei şcoli din Vâlcea. Noi, la Inspectorat, monitorizăm zilnic situaţia şi ţinem legătura cu DSP Vâlcea şi directorii unităţilor şcolare. În caz că vor surveni modificări, vom reveni cu detalii”, anunţă Vetuţa Ciocan.

Măsuri pentru evitarea gripei

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat miercuri decesul a încă trei persoane. Bilanțul se ridică așadar la 57 de morți.
• Limitarea accesului vizitatorilor în toate spitalele;
• Triajul personalului medical;
• Refacerea stocurilor de antivirale şi instituirea rapidă a tratamentului;
• Vaccinarea urgentă a personalului medical;
• Refacerea stocurilor de dezinfectanţi şi de antiseptice;
• Păstrarea riguroasă a igienei mâinilor şi suprafeţelor din spitale;
• Triajul elevilor în şcoli. Cei care prezintă simptome de viroză sau gripă sunt trimişi acasă;
• Pentru a închide o şcoală, absenteismul trebuie să fie de peste 20% pentru cel puţin 3 zile;
• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor cu viroză sau gripă.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...