Liberalul Ovidiu Crăpătureanu a fost trimis în judecată pentru un " tun" de 1 milion de euro la RAR

29 Mai 2013

 ovidiu-crapatureanuACUZAȚI. În anul 2008, liberalul vâlcean și fiul ministrului Muncii, ca director, respectiv director tehnic la RAR, au achiziționat un teren în județul Giurgiu pe care au plătit o sumă imensă, cu 1.076.509 de euro mai mult de cât costa el în realitate. Pentru acest lucru, Crăpătureanu și Câmpeanu sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, ei fiind trimi și în judecată de procurorii DNA.

Liberalii din Vâlcea sunt cu nervii la pământ. După ce primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, a fost arestat pentru luare de mită, un alt liberal de marcă are mari probleme cu justiția. Este vorba de Ovidiu Crăpătureanu, pe care PNL Vâlcea l-a susținut în trecut pentru funcția de director al Regiei Autonome "Registrul Auto Român (RAR), funcție pe care a ocupat-o ani la rând. Din acest post călduț, Crăpătureanu, spun oamenii legii, a comis o serie de ilegalități, fiind recent trimis în judecată de procurorii DNA. În speță, fostul director al RAR este acuzat de infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Alături de liberalul vâlcean a fost trimis în judecată și directorul tehnic al RAR, Flavius Cristian Câmpeanu (fiul ministrului Muncii "n.r.), pe care procurorii îl acuză de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Conform rechizitoriului DNA, în perioada 3 iunie "16 septembrie 2008, Ovidiu Crăpătureanu și Flavius Cristian Câmpeanu, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziționarea unui teren în suprafață de 536.140 mp. Terenul era situat în extravilanul comunei Roata de Jos, județul Giurgiu, iar cei doi reprezentanți ai RAR, abuzând de funcție, au oferit un preț cu mult mai mare decât valoarea sa de piață, cauzând instituției un prejudiciu de nu mai puțin de 1.076.509 de euro. Această sumă imensă reprezintă diferența dintre prețul de achiziție (1.179.508 euro) și valoarea de piață a terenului (102.999 euro) la data cumpărării.  " Terenul a fost achiziționat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preț de 2,2 euro/m2, în condițiile în care vânzătorul terenului anunțase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la prețul de 0,75 euro/m2. De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Câmpeanu Flavius Cristian, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat și nerealist, atât din punctul de vedere al costurilor de amenajare cât și al dimensiunilor. Astfel, configurația terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafața de teren oferită spre vânzare" "se arată în comunicatul de presă al procurorilor DNA. Astfel se face că Regia Autonomă "Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea Contractului de vânzare "cumpărare a terenului.  În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând celor doi inculpați. În final, trebuie menționat că dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria sectorului 1 București.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...