Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


CIFRE RECORD: 125 cm stratul de zăpadă la Obârşia Lotrului şi 61,8 l/mp precipitaţii la Olăneşti (FOTO)

Instituția Prefectului Județului Vâlcea, informează asupra situației existente la ora 08:00, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada 24 – 25.01.2019, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 17 l/mp la Suteşti, respectiv 61,8 l/mp Băile Olănești), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 1 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 125 cm la Obârşia Lotrului), iar administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora, astfel că:

● pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:

- DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 3 cm;

- DN 7 D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţul Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm;

- DN 65 C, km 40+00 – 111+400, Bălceşti – Popeşti – Horezu, unde parţial partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de până la 1 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, s-a intervenit cu un număr de 56 utilaje, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.

● pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi Drăgăşani - Lădeşti cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 250 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

Totodată, din cauza precipitaţiilor mai sus menţionate, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de 3 gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Livezi (sat Veaca), Buneşti (sat Titireci) şi Mihăeşti (sat Titireci).

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 Milcoiu – Călimăneşti – Râu Vadului, km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella