CIFRE RECORD: 125 cm stratul de zăpadă la Obârşia Lotrului şi 61,8 l/mp precipitaţii la Olăneşti (FOTO)

Instituția Prefectului Județului Vâlcea, informează asupra situației existente la ora 08:00, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada 24 – 25.01.2019, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 17 l/mp la Suteşti, respectiv 61,8 l/mp Băile Olănești), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 1 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 125 cm la Obârşia Lotrului), iar administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora, astfel că:

● pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:

- DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 3 cm;

- DN 7 D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţul Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm;

- DN 65 C, km 40+00 – 111+400, Bălceşti – Popeşti – Horezu, unde parţial partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de până la 1 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, s-a intervenit cu un număr de 56 utilaje, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.

● pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi Drăgăşani - Lădeşti cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 250 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

Totodată, din cauza precipitaţiilor mai sus menţionate, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de 3 gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Livezi (sat Veaca), Buneşti (sat Titireci) şi Mihăeşti (sat Titireci).

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 Milcoiu – Călimăneşti – Râu Vadului, km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...