Soții Sandu și unul dintre copiii lor au murit într-un accident rutier în drum spre mare

03 Iul 2013

 accident-familie-sanduDRAMĂ. Sfâr șit tragic al unei familii din județul Vâlcea, un bărbat, o femeie și unul dintre fiii lor gemeni decedând într-un accident de circulație pe Autostrada Soarelui. Ceilalți doi copii ai familiei se zbat între viață și moarte pe patul unui spital din București, ei fiind, conform informațiilor primite, în stare gravă. Bărbatul a fost preot în comuna Titești, iar femeia consilier psihologic la Liceul Energetic din Rm. Vâlcea. Tragedia s-a produs la câteva ore după ce familia Sandu sărbătorise ziua celor doi băieți gemeni, ce împliniseră 6 ani.

CLAUDIA STANCIU

" Nu pot să îmi revin de când am auzit copila și plângând în hohote" "a declarat un martor

Tragedia s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, 2 "3 iulie a.c., când familia Sandu a decis să plece în vacanță pe litoral. Nicio clipă nu s-au gândit că bucuria de a- și petrece câteva zile împreună, la mare, se va transforma într-o adevărată dramă. Accidentul s-a întâmplat în jurul orei 01.30, la kilometrul 37, când șioferul ma șinii înmatriculate în Vâlcea a încercat să evite impactul cu un pneu desprins de la un autotren din față, a intrat în parapet, după care s-a izbit de tirul în cauză, staționat pe banda de urgență. " Este o tragedie ce s-a întâmplat. Nu pot să îmi revin de când am auzit copila și plângând în hohote" "a declarat un martor al accidentului de la fața locului.

" Când am ajuns la ma șină cei doi copii din spate plângeau. Din câte am înțeles a mai fost un copilaș care era în față, cu mama și cu tatăl" "a spus un alt martor.

Din păcate, au murit pe loc șioferul, dar și unul dintre cei trei copii ai familiei, cel care se afla în brațele mamei sale pe scaunul din dreapta față. Femeia și ceilalți doi copii din ma șină au fost transportați la un spital din București, însă medicii nu au mai putut să o salveze pe mama copiilor, care a murit la scurt timp după accident. Fata familiei Sandu, de 4 ani, și al doilea băiat geamăn, de 6 ani, ce se aflau pe bancheta din spate, au supraviețuit, însă se află în stare gravă la un spital din București.

Bărbatul, preot la Parohia Titești

Vestea morții familiei Sandu a picat ca un trăsnet printre rudele și prietenii lor. Marius Sandu "36 de ani, s-a născut la Vaideeni, în satul Recea, dar de trei ani el era preot în Parohia Titești. Reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului au rămas înmărmuriți când au aflat de moartea colegului lor, ei mărturisindu-ne că Marius Sandu a fost un preot dedicat comunității, care sărea în ajutorul oamenilor și care nu a creat niciodată probleme, fiind un om la locul său. " A fost hirotonisit în data de 11 aprilie 2010 și nu a avut niciodată nicio problemă. Oamenii din Titești îl respectau și țineau la el pentru că întotdeauna și-a văzut de treabă, de slujbe" "ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului, pr. Ion Predescu.

Marius Sandu a absolvit Facultatea de Teologie din Pitești și, așa cum spuneam, el a fost repartizat în urmă cu trei ani la Parohia Titești. Preotul era căsătorit cu Nadia Elena Sandu și avea trei copii, o fetiță de 4 ani și doi băieți gemeni de 6 ani.

Cu o zi înainte, familia Sandu sărbătorise ziua gemenilor

Soția preotului, Nadia Elena Sandu "35 de ani, era profesor psiholog la Colegiul Energetic din Rm. Vâlcea, ea având gradul didactic I. Tânăra era extrem de apreciată de elevi, deoarece ea sărea în ajutorul lor, oferindu-le consiliere psihologică ori de câte ori era necesar. Colegii săi de la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea au aflat cu tristețe de moartea Nadiei. " Un trist rămas bun de la distinsa noastră colegă, profesor psiholog, Nadia-Elena Sandu, a cărei dispariție prematură ne-a îndurerat profund. Dumnezeu să o odihnească în pace!" "se arată într-un anunț de comemorare al ISJ Vâlcea.

Prietena cea mai bună a Nadiei, profesor psiholog și ea, mărturisește că familia Sandu sărbătorise cu o zi înainte ziua celor doi băieți gemeni, David și Casian. Din păcate, unul dintre gemeni, David, și-a găsit sfârșitul în brațele mamei sale.  " Nadia, mama, era pe bancheta din față, îl ținea pe David în brațe, unul dintre gemeni, iar în spate se aflau fetița Manuela, de trei ani, și Casian. Erau fericiți când au plecat, erau bucuro și, veseli. Eu n-am ajuns la aniversarea gemenilor și a rămas să mă văd cu ei după ce se întorceau de la mare" - a povestit Denisa, prietena Nadiei Sandu, și ea profesor psiholog de meserie.

Înmormântarea membrilor familiei Sandu se pare că va avea loc duminică, 7 iulie a.c., la Titești.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...