Drama familiei Mutu scoate oamenii în stradă: PROTEST pentru bebelușul ajuns în MOARTE CEREBRALĂ la București

16 Ian 2019
Protestul spontan de sâmbăta trecută din fața Spitalului Județean Vâlcea, va fi urmat de un altul, autorizat, după ce luni, 14 ianuarie, la Primăria Râmnicu Vâlcea a fost depusă o solicitare pentru aprobarea unui protest, de această dată organizat în faţa Prefecturii Vâlcea. De data aceasta, protestul este autorizat și va avea loc joi, 17 ianuarie, în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea, între orele 14.30 - 17.00.
Sâmbătă la Vâlcea s-a derulat un protest spontan în spirit de solidaritate cu un bebeluş de numai 1 an şi o lună, Ayan Mutu, care a fost diagnosticat la Vâlcea cu laringită acută, dar în următoarea zi a fost transferat la Bucureşti, pe drum a făcut un stop-cardiorespirator, iar acum se află la Spitalul Marie Curie în moarte cerebrală de gradul 3.
De asemenea, oamenii au fost sensibilizați și de cazul unui alt bebeluș din Vâlcea, o fetiță de 1 an şi opt luni, Medeea Ilinescu, care a fost diagnosticată cu roşu în gât, tot la Vâlcea şi cinci zile mai târziu ajungea în stare gravă la Bucureşti cu pneumonie masivă severă. Micuţa este internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Grigore Alexandrescu.
Organizatorii protestului speră ca, în acest mod, să atragă atenţia autorităţilor asupra stării de sănătate a sistemului medical vâlcean din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi din celalalte secţii ale Spitalului Judeţean Vâlcea. Se așteaptă ca la manifestare să participe cât mai mulți oameni care fie empatizează cu problemele pacienţilor, fie au fost la rândul lor victime ale actului medical.
„Organizatorii vă roagă să participati la acest protest autorizat, ca împreună să ne susţinem semenii ce au de suferit datorită erorilor medicale. Astăzi suferinţa este a lor, mâine poate fi a noastră!”, sună sloganul acestui protest.
Participanţii sunt rugaţi, de asemenea, să vină echipaţi cu pancarte corespunzătoare şi invită la eveniment reprezentanţii instituţiilor publice: prefectură, consiliu judeţean, casa de asigurări de sănătate, spitalul judeţean, societatea civilă şi ONG-uri care au ca obiect de activitate sănătatea publică, dar şi ministerul sănătăţii şi pe cel al administraţiei de interne, pentru ca împreună să se găsească soluţii la problemele existente.
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...