VIDEO EMOŢIONANT: Un cerb carpatin, surprins de pădurari în Munţii Căpăţânii, în timp ce îşi căuta hrană

15 Ian 2019
Iarna adevărată care s-a instalat de aproximativ 2 săptămâni în țara noastră îngreunează viața animalelor sălbatice ce trăiesc în pădurile de pe teritoriul județului Vâlcea, multe dintre ele fiind nevoite să-şi caute hrana în timpul zile, chiar cu riscul de a fi surprinse de oameni. Angajaţii Ocolului Silvic Romani, care îşi efectuau activăţile de patrulare în munţii Căpăţânii, au fost extrem de norocoşi, zilele trecute pentru că s-au întânit chiar cu un cerb carpatin. Specialiştii cunosc faptul că pentru a vedea un cerb carpatin în libertate trebuie să fii ori foarte norocos, ori foarte bine pregătit pentru ascensiuni lungi şi obositoare spre locurile bine tăinuite ale pădurilor.
"Întâlnire cu un cerb frumos într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Romani, filmarea fiind realizată de specialiștii Direcției Silvice Vâlcea în cadrul acțiunilor de patrulare și monitorizare în pădurile administrate.
În imagini se poate observa cu cerbul își caută hrana sub stratul de zăpadă.
Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găsește condiții de hrană și adăpost, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. În ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.
Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.
RNP Romsilva - Directia Silvica Valcea din cadrul Regiei Naționale a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin intermediul celor 9 ocoale silvice, 93.705 hectare păduri de stat și asigură servicii silvice pentru alte 39.183 de hectare de păduri.
Ocolul Silvic Romani, unul dintre cele 9 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, administrează 16.409 hectare de păduri", arată reprezentanţii Romsilva, pe pagina de socializare.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...