Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

MALPRAXIS din nou la Spitalul Judeţean Vâlcea? Deşi era bolnavă de plămâni, o fetiţă a fost tratată pentru roşu în gât

MALPRAXIS din nou la Spitalul Judeţean Vâlcea? Deşi era bolnavă de plămâni, o fetiţă a fost tratată pentru roşu în gât foto arhiva
Noi acuzaţii care îi vizează pe medicii de la UPU Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. O fetiţă de un an şi opt luni a fost adusă de părinţii la Urgenţe cu febră mare, iar medicii le-au dat tratament pentru o banală răceală şi i-au trimis acasă. Pentru că bebeluşul s-a simţit din ce în ce mai rău, părinţii au ajuns cu fetiţa la Bucureşti, iar la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost diagnosticată cu pneumomie severă, unde este şi în prezent internată.
În urmă cu o săptămână, mama ei a fost cu ea la Spitalul Județean Vâlcea pentru că avea febră, iar medicii au trimis-o acasă, cu tratament pentru răceala. Văzând că starea fetiței nu se îmbunătățește, după câteva zile, mama s-a întors la spital și i s-a spus că fata are roșu în gât.
Abia după ce i s-a făcut o radiografie la plâmâni, medicii au descoperit că situația fetiței este mai gravă și au trimis-o la București. Mama spune că a stat cu fata 5 zile acasă pe un tratament greșit. Acum copilul trebuie să stea internat în spital cel puțin o lună.
Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Vâlcea a declarat la Digi24 că momentan nu sunt multe informații despre acest caz, dar că se vor face cercetările necesare: „Despre acest caz, al doilea, nu se știe nimic la nivelul spitalului, nu a fost depusă nicio plângere. Nu spitalul poate să hotărască dacă a fost malpraxis sau nu, există Colegiul Medicilor și o Direcție la nivelul Ministerului Sănătății”, susţine dr. Dan Ponoran.
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella