Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


DRAMA familiei Mutu din Râmnicu Vâlcea: Bebeluşul lor a ajuns legumă la Marie Curie în Bucureşti! ACUM este în MOARTE CEREBRALĂ

Opinia publică trebuie să fie informată în mod CORECT despre situaţia bebeluşului care a ajuns la Spitalul Marie Curie din Bucureşti în stare foarte gravă! Solicităm directorului Spitalului Judeţean Vâlcea, dr. Dan Ponoran, cât şi directorului Ambulanţei Vâlcea, Dan Pădureanu, organizarea unei conferinţe de presă, în care să ofere răspunsuri pertinente.Opinia publică trebuie să fie informată în mod CORECT despre situaţia bebeluşului care a ajuns la Spitalul Marie Curie din Bucureşti în stare foarte gravă! Solicităm directorului Spitalului Judeţean Vâlcea, dr. Dan Ponoran, cât şi directorului Ambulanţei Vâlcea, Dan Pădureanu, organizarea unei conferinţe de presă, în care să ofere răspunsuri pertinente.

A-i spune că singura vină a familiei Mutu este aceea că a ales să locuiască în Râmnicu Vâlcea, oraşul căruia i s-a dus buhul despre "profesionismul" medicilor de la urgenţă. De ceva timp, mai întrezăream speranţe, mai ales de când spitalul este condus de dr. Ponoran, însă acest caz, care a explodat în presă zilele trecute, este de-a dreptul înfiorător.
„Medicina s-a oprit şi acum tot ce va urma ţine de Dumnezeu, aşteptăm miracole”, susţine părinţii bebeluşului recunoscând că numai o minune le poate salva copilul.
Totul a început în urmă cu 3 zile, când familia Mutu a ajuns băieţelul lor în vârstă de 1 an şi o lună la urgenţe la Spitalul din Vâlcea, unde medicul de gardă a tratat problema cu lejeritate, transferându-l apoi pe secţie, la Pediatrie. Când a ajuns la spital, copilul avea febră. Medicii au pus diagnosticul de laringită şi i-au asigurat pe părinţi că totul va fi bine. După internare, starea micuţului se înrăutăţea, însă personalul medical le spunea să nu se agite că nu au de ce.
Abia a doua zi, micuţului i s-au recoltat probe pentru analize, iar după aflarea rezultatelor personalul medical a început să se agite pentru a trimite copilul la Bucureşti.
Şi aici s-a derulat o adevărată dramă pentru că, pe drum, băieţelul a intrat în stop-cardio respirator şi ambulanţierii au fost nevoiţi să ducă copilul la Spitalul din Piteşti. Aici, s-a pierdut timp preţios, 8 ore, până când un echipaj, altul decât cel care îl preluase iniţial, şi-a asumat răspunderea de a transporta bebeluşul la Bucureşti.
Au ajuns într-un final şi la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie, însă se pare că prea târziu. Părinţii au fost anunţaţi că starea copilului este una foarte gravă, are moarte cerebrală de gradul 3. "Ne-a spus că nu se mai face bine, să ne hotărâm cât mai repede. Nu știu ce o să se întâmple", susţine bunica băieţelului. Familia spune că nu s-ar fi ajuns aici dacă medicii din Vâlcea i-ar fi făcut investigaţii amănunţite băiatului.
Anchete peste anchete
Între timp, facem ce ştim mai bine! Anchete... ministrul Sănătăţii a anunţat deja una, la Spitalul Judeţean Vâlcea cică s-ar începe cercetările, dar nu există plângerea părinţilor, iar la Ambulanţa Vâlcea vor începe verificările.
Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat că a fost demarată o anchetă în cazul bebeluşului care a fost diagnosticat la un spital din Vâlcea cu laringită acută, dar a ajuns la Bucureşti în moarte cerebrală, după un stop cardio-respirator suferit pe drum.
„În momentul în care se doreşte transferul unui pacient critic, se anunţă Comitetul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă (COSU), care ia legătura cu spitalele din Bucureşti, anunţând că este necesar transferul unui pacient critic. La ora 14:00 s-a luat legătura cu cei de la COSU, iar la 14:30 s-a primit acceptul de transfer de la Spitalul „Marie Curie”, mai explică ministrul, deşi pe fişa de externare apare trecută ora 09:30.
„Înainte de a se suna la COSU s-a sunat pe la spitalele din Bucureşti, pierzându-se foarte mult timp”. recunoaşte şi ministrul Sorina Pintea care mai precizează şi că: „Pacientul a fost transferat cu ambulanţa, neexistând posibilitatea transferului aerian în acel moment” şi că nu ar vrea şi nici nu se poate pronunţa în acest moment în privinţa acuzaţiei de malpraxis.
Proteste în stradă! UPDATE: SÂMBĂTĂ, 12.01.2019, ora 12:00 în fața Spitalului Județean Vâlcea
Comunicat din partea locuitorilor vâlceni:
În urma întâmplării medicale nefericite de zilele trecute, cu privire la baiețelul de 1 an și o lună, dar nu numai, oamenii care sunt aproape sufletește de această situație doresc să organizeze un Protest de conștientizare, manifestație publică pentru dezbaterea unui eveniment social important.
Pe această cale cei ce au empatizat cu problemele de sănătate ale copiilor aflați în stare de gravă de sănătate, fac apel la toate persoanele care doresc să se alăture pentru o întâlnire stradală, pentru a susține:
-sănătatea în mod real
-seriozitatea în domeniul medical
-profesionalism
-etică în practica medicală
-respect: medic-pacient
Prin acest Protest nu se dorește manifestare agresivă, jignitoare sau denigratoare, ci se dorește a se conștientiza că este nevoie să existe îngrijiri medicale corespunzătoare.
SE CERE SERIORIZATE MEDICALĂ
Pentru cine dorește să se alăture protestului pașnic de conștientizare, reflectare și schimbare, se vor anunța ulterior detaliile din partea oamenilor care doresc să se implice și să aducă o schimbare pozitivă.
UPDATE: SÂMBĂTĂ, 12.01.2019, ora 12:00 în fața Spitalului Județean Vâlcea

Evaluaţi acest articol
(55 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella