STATISTICĂ! Vâlcea, 4 ACCIDENTE MORTALE de muncă în 2018

11 Ian 2019
Conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, numărul persoanelor care au suferit accidente de muncă în primele șase luni din 2018 a scăzut cu 23,4%, la 2.096, iar 36 persoane au fost accidentate mortal.

Sectoarele economiei naționale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în primele șase luni ale anului 2018 au fost comerțul cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor – cu 209 accidentați, reprezentând 10% din totalul accidentaților din economia națională, transporturi terestre și transporturi prin conducte – cu 130 de accidentați (6,2% din total), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor – cu 122 de accidentați (5,8% din total).
Cele mai multe accidente de muncă mortale au avut loc în silvicultură și exploatare forestieră – șase accidentați mortal, reprezentând 16,7% din totalul accidentaților mortal din economia națională, fabricarea altor produse din minerale nemetalice – patru accidentați mortal (11,1% din total) și comerțul cu ridicata cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – patru accidentați mortal (11,1% din total).
În ceea ce privește accidentații mortal, cel mai mare număr s-a înregistrat în București – cinci accidentați mortal, reprezentând 13,9% din totalul persoanelor accidentate mortal pe țară, și județele Vâlcea – patru accidentați mortal (11,1% din total), Bistrița- Năsăud, Galați și Maramureș – câte trei accidentați mortal (8,3% din total, fiecare).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...