Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Apar primele case izolate termic cu lână! Minet SA produce saltele din lână de oaie

09 Ian 2019
Anul acesta vor apărea primele case izolate termic cu lână, în prezent derulându-se procesul de agrementare a produsului, a declarat recent ministrul Agriculturii Petre Daea.
„Nu machete, case pur şi simplu”, a subliniat Daea, care a adăugat că la Sighet, în Bacău, în Bistriţa şi în Vâlcea sunt agenţi economici care fac saltele de diferite mărimi, grosimi şi densităţi din lână pentru termoizolarea clădirilor.
În ultimii doi ani, spune ministrul, s-au făcut cercetări în institute specializate pentru folosirea lânii ca termoizolant. În zilele următoare vor avea loc întâlniri cu constructori de case de lemn din Germania şi Belgia pentru o potenţială colaborare în domeniu.
Lână de oaie este unul dintre cele mai bune izolatoare naturale cunoscute și este folosită la case pentru izolarea termică. Din 2003 ea este recunoscută oficial ca material de construcții în Uniunea Europeană.

Minet Conf, cele mai competitive prețuri la saltele

Puțini știu însă că unul dintre puținii producători din România de saltele din lână de oaie este este o firmă din Vâlcea, Minet Conf SA, care are cele mai bune prețuri la saltele. Produsele acestora sunt de cea mai bună calitate, iar raportul dintre calitate și preț este unul care avantajează clientul.
Termoizolantul din lână, o premieră pentru România, a fost realizat în urma unui proiect pilot derulat pe parcursul a doi ani, 2017 - 2018, cu finanţare prin Ministerul Cercetării şi Inovării, anunță adevarul.ro. 3 milioane de lei au primit şapte parteneri din diverse domenii pentru a analiza tendinţele pe plan mondial, european şi naţional în procesarea lânii şi utilizarea acestei materii prime în materiale cu aplicabilitate în domeniul construcţiilor, printre altele. Singurul producător, din acest parteneriat, a fost o companie din Râmnicu Vâlcea, Minet SA. Alături de experţi din cadrul a şase institute de cercetare din România, firma vâlceană a derulat programul pilot dedicat ultilizării lânii naturale în domeniul construcţiilor civile.
Prin parteneriatul derulat, MINET SA Râmnicu Vâlcea a devenit iniţiator al acestui demers.
„S-a făcut un proiect finanţat de Ministerul Cercetării pentru a se găsi o utilitate lânii nevândute, în industria farmaceuticii sau industria construcţiilor. Toate materialele produse în urma acestor cercetări au fost realizate în compania noastră, testările – termice, acustice, de foc etc. au fost efectuate la noi, iar de aici mergeau la institutele de cercetare, implicate în proiect, pentru noi testări. Şi, de fiecare dată, am reluat producţia pentru îmbunătăţirea materialului realizat”, a explicat reprezentantul MINET SA, Cezar Bulacu pentru adevarul.ro. Au luat naştere în acest mod aşa-zisele saltele pentru izolarea construcţiilor, din lână. „La final, am găsit produsul optim, şi din punct de vedere al calităţii tehnice, dar şi al rentabilităţii economice” - prototipuri cu care s-au obţinut o serie de medalii şi certificări în cadrul târgurilor internaţionale de inventică, precum cel de la Iaşi – România sau de la Istanbul – Turcia (unde s-a obţinut medalia de aur pentru cel mai ecologic material) ori din Croaţia”, a mai adăugat Cezar Bulacu.
MINET GROUP este cel mai important producător de textile neţesute şi aşternuturi din România cu peste 350 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 40 de milioane de Euro. Compania a fost înfinţată în anul 1981. Sunt unii dintre cei mai mari producători autohtoni de perne, saltele etc.
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella