Deputatul Lovin arată cum VÂLCEA poate pierde 25 milioane euro!

Deputatul Lovin arată cum VÂLCEA poate pierde 25 milioane euro! foto arhiva
Depozitul ecologic de gunoi de la Vâlcea nu va fi gata în iunie

După ce, în a doua parte a anului 2018, deputatul ALDE Dumitru Lovin a semnalat din nou, în Parlament, faptul că proiectul privind continuarea şi finalizarea sistemului de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea bate pasul pe loc, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a explicat că investiţia estimată la 113 milioane de lei are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2019, dar, într-adevăr, ar fi în pericol.
„Proiectul este în implementare, stadiul fizic fiind de 23,70 %, iar cel financiar de 22,19 %. Proiectul prezintă întârzieri datorită faptului că nu a fost semnat contractul de lucrări – Proiectarea şi construirea centrului de management al deşeurilor Roeşti (CL1), întrucât terenul aferent amplasamentului viitorului depozit este instabil, cu un risc geotehnic major şi necesită ample lucrări de consolidare”, a răspuns, zilele trecute, ministrul Rovana Plumb. Reprezentanta Guvernului a adăugat că, în continuare, Consiliul Judeţean Vâlcea ar trebui să realizeze din surse proprii actualizarea Studiului de Fezabilitate şi Devizul General, în scopul revizuirii valorii estimate a CL1, prin includerea, tehnic şi valoric, a lucrărilor de consolidare necesare amplasamentului. De asemenea, în cadrul acestui contract de servicii, ar fi necesare studii geotehnice, hidroenergetice şi de soluţie pentru consolidarea terenului.
„Anunţul de participare a fost publicat în SICAP, iar data limită de depunere a ofertelor a fost 19.11.2018. Având în vedere cele prezentate anterior, AM POIM apreciază că nu va fi posibilă finalizarea lucrărilor, respectiv a Contractului de Finanţare nr. 147, la data stipulată în contract (30.06.2019)”, i-a mai comunicat ministrul Fondurilor Europene deputatului vâlcean Dumitru Lovin. În continuare, parlamentarul ALDE încearcă să afle cine se face vinovat şi trebuie să răspundă pentru compromiterea acestui important proiect.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...