Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

DOLIU ÎN PRESA DIN VÂLCEA: Petre Tănăsoaica, editorul de la VIAȚA VÂLCII, a murit

DOLIU ÎN PRESA DIN VÂLCEA: Petre Tănăsoaica, editorul de la VIAȚA VÂLCII, a murit

A fost unul dintre creatorii presei din Vâlcea, unul dintre cei mai talentați, dedicați meseriei și de substanța jurnaliști vâlceni. Gazetar de prestigiu, Petre Tănăsoaica a ars pentru ziarul și crezurile sale. La 63 de ani, acesta a murit joi, 3 ianuarie 2018, la Spitalul Județean Vâlcea, diagnosticul fiind de ocluzie intestinală.
Petre Tănăsoaica a fost un jurnalist bun. Adică a făcut ce, mai exact? A scris despre nemernicii, potentații zilei. Cu vervă, cu verbe tari, cu fraze de ținut minte. Unora le-a plăcut, altora nu, însă Petre Tănăsoaica rămâne un reper, un etalon pentru presa din Vâlcea.
A fost un jurnalist bun, dar ca să fii atât de bun, în fiecare zi, propria ta viață trece în plan secund. Nu prea ai timp pentru ea, darămite pentru familia ta.
În fine, Petre Tănăsoaica a fost un jurnalist bun, cu glorie de la răsăritul până la apusul soarelui.
Născut la 16 iulie 1955, Petre Tănăsoaica a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, manager și redactor-șef al cotidianului “Viața Vâlcii”, cronicarul de artă vizuală al revistei “România literară”. Tănăsoaica este absolvent al Facultății de Artă și Design, secția Teoria și Istoria artei, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și doctor în Arte al aceleiași universități. Printre volumele sale de referință se numără ,,Set sonete și contrasonete” (2006), ,,Grădina lui Tagore” (2007), “Femeia lui Yerutonga” (2010) ș.a.
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella