DOLIU ÎN PRESA DIN VÂLCEA: Petre Tănăsoaica, editorul de la VIAȚA VÂLCII, a murit

DOLIU ÎN PRESA DIN VÂLCEA: Petre Tănăsoaica, editorul de la VIAȚA VÂLCII, a murit

A fost unul dintre creatorii presei din Vâlcea, unul dintre cei mai talentați, dedicați meseriei și de substanța jurnaliști vâlceni. Gazetar de prestigiu, Petre Tănăsoaica a ars pentru ziarul și crezurile sale. La 63 de ani, acesta a murit joi, 3 ianuarie 2018, la Spitalul Județean Vâlcea, diagnosticul fiind de ocluzie intestinală.
Petre Tănăsoaica a fost un jurnalist bun. Adică a făcut ce, mai exact? A scris despre nemernicii, potentații zilei. Cu vervă, cu verbe tari, cu fraze de ținut minte. Unora le-a plăcut, altora nu, însă Petre Tănăsoaica rămâne un reper, un etalon pentru presa din Vâlcea.
A fost un jurnalist bun, dar ca să fii atât de bun, în fiecare zi, propria ta viață trece în plan secund. Nu prea ai timp pentru ea, darămite pentru familia ta.
În fine, Petre Tănăsoaica a fost un jurnalist bun, cu glorie de la răsăritul până la apusul soarelui.
Născut la 16 iulie 1955, Petre Tănăsoaica a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, manager și redactor-șef al cotidianului “Viața Vâlcii”, cronicarul de artă vizuală al revistei “România literară”. Tănăsoaica este absolvent al Facultății de Artă și Design, secția Teoria și Istoria artei, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și doctor în Arte al aceleiași universități. Printre volumele sale de referință se numără ,,Set sonete și contrasonete” (2006), ,,Grădina lui Tagore” (2007), “Femeia lui Yerutonga” (2010) ș.a.
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...