UPDATE GREVA FOAMEI LA OLTCHIM: 48 de angajați protestează! Secția OXO-ALCOOLI este oprită

Miercuri, 19 decembrie, ora 23:00 numărul salariaților aflați in greva foamei la Oltchim, a ajuns la 48, după ce alți 6 colegi s-au alăturat greviștilor. Secția OXO-ALCOOLI este oprită. Până la aceasta oră, autoritățile locale tratează cu indiferență protestul de la Oltchim.
”Guvernul şi Administrația Prezidențială nu au prezentat NICIO POZIȚIE OFICIALĂ față de această situație, desi cazul a fost facut public in mai multe publicații.
E ger !!!!!
Politicienii au inimi de GHEAȚĂ! !!!!!”, susțin chimiștii aflați în greva foamei.

Greviștii sunt nemulțumiți de decizia de schimbare a locurilor de muncă fără salarii compensatorii, nesiguranţa în privinţa noului patron şi presiunile exercitate în ultima perioadă asupra salariaţilor. Ei protestează împotriva deciziilor de detaşare la Chimcomplex pe care le-au primit prin poştă. Toţi greviştii sunt angajaţi la secţia Oxo-Alcooli din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea.  Greviștii sunt nemulțumiți de decizia de schimbare a locurilor de muncă fără salarii compensatorii, nesiguranţa în privinţa noului patron şi presiunile exercitate în ultima perioadă asupra salariaţilor. Ei protestează împotriva deciziilor de detaşare la Chimcomplex pe care le-au primit prin poştă. Toţi greviştii sunt angajaţi la secţia Oxo-Alcooli din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea.  „Printre motivele care au condus la măsura extremă a salariaţilor Oltchim aflaţi în greva foamei ar fi şi următoarele: lipsa investiţiilor în domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă (vezi accidentele de muncă din ultima perioadă), îndoieli cu privire la seriozitatea cumpărătorului activelor Oltchim (a falimentat majoritatea întreprinderilor achiziţionate în timp); nu s-a dorit privatizarea Oltchim ci s-a recurs la vânzarea pe bucăţi; procedura de vânzare nu a fost transparentă; presiunile exercitate de şefii direcţi asupra salariaţilor în ultima perioadă”, arată unul dintre greviști pe pagina sa de socializare.GREVA FOAMEI fără corturi și saci de dormit! Șoferul de pe Ambulanță era obositGreviștii acuză și nepăsarea autorițăților și instituțiilor care ar trebui să monitorizeze ceea ce se întâmplă pe platforma chimică, dar mai ales faptul că după mai bine de 12 ore de greva foamei niciun reprezent al autorităților nu a dorit să stea de vorbă cu ei „Nepăsare şi dispreţ din partea autorităţilor publice! În jurul orei 18:00, un echipaj al ISU Vâlcea şi o ambulanţă s-au deplasat pe platforma Oltchim, nu pentru a le asigura asistenţă de specialitate celor 42 de salariaţi aflaţi în greva foamei, ci pentru a-i informa că nu dispun de corturi şi nici de saci de dormit. Şoferul de pe ambulanţă le-a transmis că este obosit”, mai susțin greviștii.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...