Circ cu Vosganian la Prefectura Vâlcea

05 Iul 2013

 DSC_0135-1 despre Hamlet, disponibilizări și privatizarea Oltchim

În sfârșit cineva din guvernul Ponta s-a încumetat și a dat ochii cu salariații de la Oltchim, după aproape un an de zile de haos, insolvență, disponibilizări etc. Este vorba despre ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care a participat la o întâlnire cu factorii implicați în problema Oltchim la Prefectura Vâlcea. De asemenea, la discuții, a fost prezentă și ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană.

Sala mare a Prefecturii Vâlcea a devenit arhiplină la întâlnirea cu ministrul Vosganian. Când nimeni nu mai credea că guvernul USL mai acordă atenție problemei Oltchim, Varujan Vosganian s-a încumetat să vină la Vâlcea să stea de vorbă cu sindicaliștii, însă, a refuzat categoric o vizită pe platformă, spunând că " vremea vizitelor tovărășești a trecut" . Vosganian nu s-a putut dezice de firea sa poetică și atunci când a fost interpelat de liderul de sindicat Mihai Diculoiu, ministrul l-a evocat pe Hamlet, însă până la urmă a fost nevoit să-l asculte pe sindicalist, care a ridicat probleme pertinente despre Oltchim și soarta oamenilor de acolo.

 DSC_0131" De la început vă spun că salvarea Oltchim e  mai mult decât o problemă de natură regională, o problemă de mândrie națională. Oltchimul este printre primele cinci unități  din domeniu în Europa că dispune de patente și brevete care ar putea fi evaluate la 80 de milioane de euro. Pentru noi este o problemă de demnitate națională. Dacă salvăm Oltchim înseamnă că am învățat ceva din experiențele anuale ale acestor 20 de ani. Salvând Oltchim și maniera în care o facem arată care este boala și care este leacul" "a precizat ministrul.

" În cifre, Oltchimul astăzi arată așa: cifra de afaceri a crescut 11 milioane de euro, creșterea este de peste sută la sută. Pierderile care erau de 4 milioane de euro în februarie sau redus la 1 milion de euro. S-au plătit drepturile salariale până la 25 mai integral. Trebuie să va informez că de și legea nu ne obligă s-au plătit de la 1 ianuarie peste 4 milioane de lei tichete de masă, transport auto, diverse alte formule de ajutorare" "a mai adăugat Vosganian.

În acest moment, o hărmălaie generală a fost creată, o parte dintre sindicaliștii prezenți la întâlnire strigându-i ministrului să nu mai mintă, că oricum e pe dinafară. Cel mai vocal a fost Mihai Diculoiu, care l-a întrerupt pe Vosganian în nenumărate rânduri până când acesta a fost nevoit să-l lase să vorbească.

" Domnule ministru nu puteți să afirmați că s-au plătit pe tichete de masă 4 milioane de euro. Prezentați strategia de funcționare și privatizare a Oltchimului că pierdem timpul. Referitor la salarii am o singură rugăminte, dumneavoastră sunteți dezinformat, dezinformați opinia publică vă rog să lăsați compartimentul economic. Să prezinte directorul economic" "a spus Mihai Diculoiu. A urmat schimb dur de replici între Vosganian și Diculoiu, însă până la urmă ministrul a fost nevoit să asculte doleanțele sindicaliștilor de la Oltchim.

Citiți în ediția de luni a ziarului Vocea Vâlcii scandalul dintre sindicalistul Diculoiu și ministrul Vosganian.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...