FOTO ANIVERSARE 20 de ani: Cum arăta primul ziar VOCEA VÂLCII !

În ultimele două decenii, piața publicistică vâlceană a fost dominată de săptămânalul, apoi bi-săptămânalul VOCEA VÂLCII, ziar coordonat de reputatul jurnalist Romeo Popescu, care a scris în lunga sa carieră mii de articole.

„Sentimentul care mă încearcă în aceste momente este cel de satisfacție. Le mulţumesc cititorilor pentru că ne-au fost alături timp de 20 de ani, că ne-au citit, ne-au lăudat când am făcut lucruri bune, ne-au criticat pe bună dreptate când am greşit dar, în final, trebuie să recunoaştem că unii fără alţii nu se poate: jurnaliştii scriu despre oameni, iar cititorii se oglindesc în presă prin ceea ce noi scriem. Împreună facem cea mai bună echipă”, susţine Romeo Popescu, redactorul şef al Vocii Vâlcii.

Impactul pe care l-a avut acest ziar local asupra cetățenilor din Vâlcea a fost unul puternic, cititorii noștri apreciind munca depusă de jurnaliştii de la Vocea Vâlcii. Ziarul nostru a reușit să treacă de pragul de două decenii atât datorită presei de calitate, cât și a cititorilor fideli.

În data de 14 decembrie 1998, apărea primul număr al ziarului Vocea Vâlcii. La 20 de ani distanță, ziarul apare print și on-line, upgradându-se în fiecare an. Astfel, de-a lungul timpului, jurnaliștii de la Vocea Vâlcii au relatat evenimentele care au marcat istoria Vâlcii, multe dintre ele în exclusivitate, printre care: mineriada de la Costeşti din ianuarie 1999, momentul în care oraşul nostru a găzduit evenimentele cu ocazia ultimei eclipse de soare din august 1999 și ultima din secolul XX, înregistrarea din biroul premierului Adrian Năstase despre situaţia de la Ocnele Mari din 2001 (Vocea Vâlcii a prezentat în exclusivitate discuţia din spatele uşilor închise) schimbările majore care au apărut pe platforma chimică odată cu intrarea în insolvenţă a Oltchimului, despre marile mişcări sindicale de pe platformă, moartea lui ÎPS Gherasim şi multe, multe altele.

De asemenea, jurnaliștii de la Vocea Vâlcii au înfruntat frigul ca să fie martori și să poate să aducă informații publicului vâlcean despre tragediile petrecute în judeţ, atât ca urmare a inundaţiilor, cât şi a accidentelor de tot felul.

Însă ei au fost martorii și numeroaselor evenimentelor frumoase, cum ar fi manifestările dedicate Zilei Imnului Naţional. Toate, momente importante, fragmente de istorie care au fost aduse mai aproape de cititori, prin munca echipei redacționale care s-a aflata într-o permanentă dinamică.

De-a lungul timpului, Vocea Vâlcii a susținut numeroase campanii de presă însă, de departe, cea mai importantă este campania privind nevinovăția primarului Mircia Gutău. Redactorul șef Romeo Popescu a scris sute de articole despre cazul lui Mircia Gutău, devoalând încă din anii 2006, 2007, 2008, când puţine voci se ridicau critice la adresa justiţiei, gravele abuzuri ale justiției în ceea ce-l privește pe Gutău.

În final, un gând bun se îndreaptă către toţi partenerii noştri contractuali, care au înţeles că făcând un parteneriat cu noi sprijină o presă liberă, independentă. Tuturor le mulţumim!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...