NĂUCITOR: Acțiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea se prăbușesc la bursă

12 Dec 2018
Bursa a reacționat negativ la anunțul de luni privind finalizarea cumpărării Oltchim Râmnicu Vâlcea de către Chimcmplex Borzești, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza. Marți după amiază, acțiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) se tranzacţionau în scădere cu 15% faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă.
„Am mai primt şi azi telefoane de la clienţi care m-au întrebat de motivele scăderii şi nu am avut un răspuns. Cred că OLT va rămâne fără active, că până la urmă Chimcomplex a cumpărat active ale OLT nu acţiuni la OLT”, spune un broker pentru ZF.
Declinul este surprinzător în contextul în care investitorii cunoşteau preţul şi detaliile tranzacţiei prin care Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, cumpăra o mare parte din activele Oltchim.
Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim au finalizat tranzacţia prin care combinatul din Borzeşti a cumpărat cinci pachete Oltchim din cele nouă oferite în procesul de licitaţie, pentru 127 de milioane de euro exclusiv TVA. Finanţarea oferită Chimcomplex Borzeşti a fost asigurată de Credit Suisse şi VTB Europe.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...