Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

NĂUCITOR: Acțiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea se prăbușesc la bursă

12 Dec 2018
Bursa a reacționat negativ la anunțul de luni privind finalizarea cumpărării Oltchim Râmnicu Vâlcea de către Chimcmplex Borzești, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza. Marți după amiază, acțiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) se tranzacţionau în scădere cu 15% faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă.
„Am mai primt şi azi telefoane de la clienţi care m-au întrebat de motivele scăderii şi nu am avut un răspuns. Cred că OLT va rămâne fără active, că până la urmă Chimcomplex a cumpărat active ale OLT nu acţiuni la OLT”, spune un broker pentru ZF.
Declinul este surprinzător în contextul în care investitorii cunoşteau preţul şi detaliile tranzacţiei prin care Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, cumpăra o mare parte din activele Oltchim.
Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim au finalizat tranzacţia prin care combinatul din Borzeşti a cumpărat cinci pachete Oltchim din cele nouă oferite în procesul de licitaţie, pentru 127 de milioane de euro exclusiv TVA. Finanţarea oferită Chimcomplex Borzeşti a fost asigurată de Credit Suisse şi VTB Europe.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella