Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Remulus Bulacu, interpelare adresată Vioricăi Dăncilă, cu privire la Președinția Consiliului Uniunii Europene

În cadrul ședinței Senatului din data de 3 decembrie a.c., senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu, printr-o interpelare, cere lămuriri prim-ministrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, cu privire la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

”La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, pentru prima dată, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. România se va afla astfel în centrul procesului decizional European.

Astfel, doamnă prim-ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi:

1. Cum a fost asigurată transparenţa procesului de stabilire a criteriilor pentru desemnarea Preşedinţilor şi Vicepreşedinţilor Grupurilor de lucru şi experţilor de dosare?

2. Care sunt Ordinele de ministru, pentru fiecare minister implicat, în baza cărora au fost desemnaţi Preşedinţii, Vicepreşedinţii Grupurilor de lucru ale Consiliului şi experţii de dosare? Unde au fost publicate aceste Ordine de ministru?

3. Dacă şi în ce manieră a fost consultat şi implicat personalul României la Bruxelles? Cum au fost aceşti reprezentanţi cooptaţi în pregătirea procedurilor de preluare şi desfăşurare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene?

4. Care este agenda evenimentelor pregătite de către ţara noastră, atât la nivel naţional, cât şi european pentru perioada 01.01.-30.06.2019? Solicit răspuns scris” a spus senatorul Romulus Bulacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella