Deputatul Lovin şi managerul Dan Ponoran fac front comun pentru dotarea SJU cu echipamente medicale performante

Recent, prin intermediul unei interpelări, deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat ministrului Sănătăţii una dintre marile probleme cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă – Vâlcea: lipsa unui aparat pentru endoscopie şi colonoscopie şi a unui braţ C radiologic.

„Stând de vorbă pe acest subiect cu managerul Spitalului - domnul doctor chirurg Dan Ponoran, cu alţi medici de acolo, dar şi cu pacienţii, mi s-a confirmat că, într-adevăr, există o problemă din acest punct de vedere şi că cele două echipamente sunt vitale pentru sănătatea vâlceană. La ora actuală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă - Vâlcea, există un endoscop foarte vechi şi unul reparat. Acestea nu le fac faţă sutelor de pacienţi care, lunar, au nevoie de intervenţii, chiar dacă, la spital, avem şi 4 medici specialişti care le deservesc”, a argumentat parlamentarul. Pentru rezolvarea situaţiei, deputatul Lovin a cerut Ministerului Sănătăţii să sprijine financiar SJU Vâlcea în vederea achiziţionării unui endoscop nou, estimat la aproximativ 60.000 de euro, dar şi a unui braţul C radiologic, necesar la secţiile Chirurgie şi Ortopedie.

Zilele trecute, secretarul de stat Dan Dumitrescu a venit cu un răspuns favorabil din partea MS. Pentru alocarea sumei necesară, SJU trebuie să organizeze licitaţia, iar după finalizarea acesteia, să încheie un acord cadru cu furnizorul. Asta înseamnă că aparatura medicală va ajunge la Vâlcea cel mai probabil în vara anului 2019.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...