Părăsit, cu banii luați și aproape incendiat

18 Sep 2013

 parasit-si-cu-banii-luati-(1)-copyGRAV. Un caz incredibil s-a întâmplat recent în județul nostru, demn de scenariul unei telenovele. O poveste de dragoste dintre un bărbat și o femeie, aflați la a doua tinerețe, era cât pe ce să se transforme într-o tragedie. După ce a scos de la bancă o sumă importantă de bani, bărbatul s-a văzut părăsit, cu economiile furate și închis în casă cu cheia, în timp ce apartamentul se afla în flăcări. 

CLAUDIA STANCIU

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Totul s-a întâmplat în Râmnicu Vâlcea, la doar o lună de zile după ce Petre Popescu, în jur de 60 de ani, a întâlnit-o pe Gheorghița Oprea, aproximativ 50 de ani, și a crezut că este femeia cu care își va petrece restul vieții. Ei își făcuseră planuri de viitor, voiau să- și cumpere o locuință, dar bărbatul nu și-a dat seama că totul era doar o înșelătorie, iar dragostea femeii era interesată.

Petre Popescu, pentru a- și cumpăra o garsonieră împreună cu cea pe care o considera aleasa sa, i-a cedat fiicei sale dreptul la o proprietate pe care o dețineau în comun, contra sumei de 4.500 de euro. Proprietarul noii locuințe urma să fie numită Gheorghița Oprea, care, chipurile, urma să contribuie și ea la cumpărarea garsonierei cu suma de 56.000 lei, bani pe care a mințit că-i are într-un depozit la sucursala Bancpost Rm. Vâlcea, iar bărbatul, în schimbul sumei cu care participa, urma să beneficieze de un drept de uzufruct viager asupra locuinței.

Numai că, în data de 28 septembrie, frumoasa poveste de dragoste dintre cei doi avea să se transforme într-un coșmar pentru Petre Popescu. El a primit suma de 4.500 de euro, a mers cu aleasa sa la cumpărături și apoi, amândoi, au mers la locuința provizorie, banii fiind depozitați într-o geantă a Gheorghiței Oprea. Toată seara și-a petrecut-o împreună, timp în care suma de bani a fost pusă într-un plic de culoare ro șie și înmânată femeii, care la rândul său a depus plicul cu bani, la marginea patului, sub pernă. La un moment dat, în jurul orei 20.00, bărbatul a adormit. La miezul nopții însă, Petre Popescu s-a trezit înconjurat de flăcări, iar în disperarea sa a căutat telefoanele mobile pentru a cere ajutor. El nu a găsit telefoanele și atunci s-a dus spre ușă, încercând să iasă din apartament. Surpriză mare însă, pentru că a constatat că era închis pe dinăuntru. Și-a dat seama că viața sa este în pericol, a strigat după ajutor, iar vecinii au spart ușa de la intrare și l-au scos din apartament.

Petre Popescu a crezut că prietena sa se află încă în apartament, însă pompierii, ce au fost chemați să stingă incendiul, i-au spus că nu se mai află nimeni acolo. Abia atunci bărbatul și-a dat seama că a fost escrocat. Popescu Petre a făcut plângere penală împotriva Gheorghiței Oprea pentru săvâr șirea infracțiunii de furt, susținând ca aceasta i-a sustras suma de 4.500 euro, suma de 64 de lei și cele două telefoane din locuința și a părăsit garsoniera după ce, în prealabil, a încuiat ușa acesteia prin exterior. Astfel, pe numele femeii s-a început urmărirea penală, chiar dacă ea a încercat să își ascundă urmele, luând legătura cu mai multe persoane cărora le-a cerut să mintă pentru ea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...