" Probele au fost foarte subțiri, din câte îmi dau seama"

18 Sep 2013

 ionita-si-francu Gheorghe Ioniță reafirmă că decizia de a demisiona din funcția de viceprimar al Râmnicului nu a avut legătură cu arestarea primarului Frâncu.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@vocceavalcii.ro

Fostul viceprimar al Râmnicului, actualul consilier local PNL Gheorghe Ioniță, nu se pronunță asupra sentinței primită de Emilian Frâncu dar spune că, în opinia sa, probele sunt subțiri. " Noi nu putem decât să ne bucurăm că Emilian Frâncu s-a întors acasă, s-a întors la familie și că se va întoarce la primăria Râmnicului să- și continue proiectele pe care le-a început. Despre sentință nu mă pronunț. Îmi e greu, mie, să judec. Din ce am citit și eu, probele depuse de procurori au fost subțiri, prima decizie poate că este menită să justifice și perioada de detenție dar, mă repet, îmi este greu să spun eu ce și cum pentru că nu sunt specialist. Să nu vă mire dacă va fi o situație inversă față de cazul lui Mircia Gutău. Atunci două sentințe l-au declarat nevinovat și a treia vinovat, poate în cazul lui Emilian Frâncu va fi exact invers. Și mai este un aspect, decizia trebuie luată în integralitate. Dacă instanța a spus că Emilian Frâncu poate să își reia atribuțiunile de primar, decizia trebuie respectată."

" Demisia mea nu a avut legătură cu arestarea lui Emilian Frâncu" Ioniță a reafirmat faptul că demisia sa din funcția de viceprimar nu a avut legătură cu scandalul de la primărie, chiar dacă ea a venit cu numai câteva zile înainte de arestarea primarului: " Eu am demisionat, de fapt, mi-am anunțat demisia cu trei săptămâni înainte de arestarea domnului Frâncu, din cauza restrângerii de activitate. Azi am dovada că acea decizie a fost cea corectă. În plus, proiectul meu de la institut a intrat într-o fază complexă care necesita prezența mea zilnică. E adevărat că am luat banii pe două șitate dar a fost totul legal, am muncit câte 16 ore pe zi, colegii din primărie pot să mărturisească, eu îmi petreceam cel mai mult timp acolo" .

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...